Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ignorerer Ignoreret

Jeg føler mig ignoreret ad både familie og klasse. Jeg prøver at ignorere det men kan ikke. Det kan jeg heller ikke hvis nogen mobber/driller mig.

Hvad skal jeg gøre?

Ps. Er det normalt at blive mobbet ad sin lillebror

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år,

Tusind tak for at dele dine følelser og tanker med os her på BørneTelefonen. 

Hvis du går helt alene med alt det her, må det være svært og hårdt. Derfor er jeg så glad for, at du skriver til os. Vi vil altid hjælpe dig.  

Det er slet ikke rart at føle sig ignoreret. Jeg kan godt forstå, at du ikke kan ignorere det – heller ikke mobningen.

Når man føler sig ignoreret, mobbet og drillet, kan det fylde rigtig meget indeni en, og derfor en rigtig god ide at snakke med nogen om sine følelser.  

På BørneTelefonen får vi breve fra andre børn, der føler sig lidt udenfor eller måske ikke helt føler sig set. Jeg ved ikke om det måske også lidt er sådan du har det?

Det lyder også som om, at du oplever rigtig svære ting i skolen og derhjemme med din lillebror. Hvor er det godt, at du siger det højt nu til os.

Du spørger i dit brev, om det er normalt, at din lillebror mobber dig. 

Hvis din lillebror gør noget, der gør dig ked af det, så skal det stoppes. Det er aldrig okay, hvis andre bliver ved med at gøre en ked af det.

Selvom han er din lillebror, og søskende nogle gange kan drille hinanden, så kan det også være svært, hvis man føler sig mobbet af en, man har så tæt på.

Hvis det ikke hjælper at sige stop selv, må du gerne bede dine forældre om hjælp.

Det er altid de voksnes ansvar at hjælpe dig med at få stoppet den mobning og de drillerier, du oplever. Men det lyder ikke helt som om, at du føler dine forældre lytter. Har jeg mon ret i det?

Det lyder faktisk som om, at du står meget alene med det med din bror og de ting, du oplever i skolen.

Er der mon nogle voksne omkring dig, der ved hvilke følelser og tanker du går med selv lige nu? 

Du skriver i dit brev, at din familie og klasse ignorerer dig. Det får mig til at tænke på, om de mon ved, hvilke følelser du går med indeni.

Har du mon sagt højt til nogen, hvordan du går og har det? Det kunne fx. være en lærer, en pædagog eller måske en anden, du føler dig tryg ved.  

Vi har lavet en guide som du kan bruge, hvis du synes det er svært at sige højt. Den finder du her.

Det er ikke altid de voksne ser, hvad der sker

Nogle gange kan voksne være optaget af mange andre ting, så de ikke altid er så opmærksomme på, hvordan man egentlig går og har det. Derfor kan det være en rigtig god ide, at man får sagt det højt. 

Måske føler du, at du har prøvet at sige det højt, men mærker, at de voksne bliver ved med, ignorerer dig. Måske kunne det hjælpe at sige det på en anden måde?

Andre børn fortæller os, at det har hjulpet dem at skrive deres følelser og tanker ned i et brev. Og så give brevet til en voksen. Måske har du mod på det?

Du har allerede vist mig, hvor mega stærk og modig en pige du er ved at skrive til os på BørneTelefonen. Så måske det kunne hjælpe at gøre det samme.

Hvis du føler dig tryg, kunne du læse brevet højt for den voksne, og ellers bare give den voksne brevet i hånden og spørge om han/hun vil læse det. 

Alle børn har ret til at få hjælp af en voksen  

Vidste du, at det faktisk er de voksnes ansvar at sørge for, at du har det godt, så du hverken føler dig ignoreret, mobbet, drillet eller andre ting?

Du har nemlig ret til, at de voksne altid hjælper dig, så du har det godt, både hjemme og i skolen, og det fortjener du. 

Hvis man prøver at få hjælp igen og igen, og man stadig føler, at de ikke lytter, er der faktisk nogle andre måder man kan få hjælp på. Du kan ringe til os på 116111, hvis du gerne vil have flere råd til, hvad du ellers kan gøre.

Du kan læse meget mere om mobning her. 

Vi vil også gerne øve sammen med dig, hvis du har brug for det, når du skal tale med andre om det. 

De varmeste knus og kram fra 

BørneTelefonen 

 

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat