Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Aner ikke hvad jeg skal gøre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej med dig.
Tak fordi du skriver, det er det første skridt. Hvor er det modigt at dig at tage det op, det er bestemt ikke en lille ting. at han tager en sodavand uden at skrive det op. Du har sikkert tænkt, at første eller anden gang var en forglemmelse, men når det bliver ved, lyder det til  at være en bevidst handling. Og det er bestemt ikke i orden.

Du har taget det rigtige valg ved at undre dig og ikke mindst at sige nej, når han siger, du også skal tage en. Bliv ved med det!

Måske kan du fortælle din kollega, at du faktisk har tænkt over dét med at tage en sodavand i ny og næ. Du kan måske starte med at sige, at netop fordi, du så godt kan lide at arbejde sammen med ham – så er du bange for, at han får problemer. Måske kan du udtrykke noget i stil med: Arbejdspladser og ledere er forskellige – og måske har du erfaring fra et andet arbejde – hvor det faktisk var OK. Men det er ret almindeligt, at arbejdsgivere ikke er interesserede i (og holder øje med) med ansatte, der tager af varerne. 

Du spørger til, hvad du burde gøre; mit svar er som sagt at forsøge at sige fra på en hjælpsom og konstruktiv måde. Det kan vise sig at være en stor hjælp for ham – og det er bestemt muligt, at I kan bevare jeres gode arbejdsfællesskab.

Hvis ‘selvbetjeningen’ fortsætter, synes jeg, du skal tage kontakt til chefen. Du kan bede din chef om at være anonym og melde klart ud som leder, og så din nye kollega (og andre kolleger) får helt klare retningslinjer, der ikke kan misforstås.

Når dine kollegaer får besked af chefen, så bevarer i lettere det gode kollegaskab, det lyder til, at I har. For det er jo lederes opgave, at være tydelig i forhold til retningslinjerne på arbejdspladsen.

Og hvis chefen ikke er lydhør (eller ikke til at få fat i), så kunne du hive fat i dine andre kollegaer og spørge dem til råds. Snak med nogle om det, det er mit bedste råd til dig.

Hilsen Brevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat