Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige 16 år.

Hvor er det et fint og dejligt brev, du skriver. Tak for det.

Det lyder som om, du for tiden går rundt med store tanker, og at du har svært ved at finde meningen med livet, fordi du ikke har noget alvorligt at kæmpe for... Du har forsøgt at finde sager at kæmpe for ved at blive politisk aktiv, og det fortæller mig, at du umiddelbart har meget overskud, og meget gerne vil kæmpe for en sag. Det er dejligt, at du brænder så meget for det, og derfor tænker jeg, at du nok skal finde lige netop den sag, du gerne vil kæmpe for.

Indtil du finder frem til den, kan det måske hjælpe dig at se efter de små ting, de små situationer, hvor vi alle og måske også du kan gøre en forskel i hverdagen? Selvom der under 2. Verdenskrig selvfølgelig umiddelbart var mere at kæmpe for, end der er i dag... kan vi måske vende den om og tænke, at vi skal kæmpe for, at historien ikke kommer til at gentage sig, og der tænker jeg, at du allerede er godt i gang. Du er politisk aktiv og bliver meget berørt over at se film, der omhandler 2. Verdenskrig...

... Måske er der andre ting i din hverdag, du kan få øje på, hvor du gør en forskel - også selvom den kun er lille for dig. Måske er den ikke så lille for den, du gør forskellen for?

Det er meget dejligt at læse, at du allerede har talt med din forældre om det, selvom du måske ikke følte, de rigtig forstod dig... men måske de kan hjælpe dig med både at få øje på de små ting og måske finde frem til den sag, du gerne vil kæmpe for?

Hvis det bliver ved med at fylde meget, og du bliver ved med at tænke meget på det, kan du måske prøve at ringe til BørneTelefonen igen. Det er du altid velkommen til.

Jeg håber, du vil blive ved med at tænke over livet og have lyst til at kæmpe.

Med venlig hilsen
BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat