Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

1000 problemer ):

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Først og fremmest må du aldrig tænke dit brev ikke bliver besvaret, hvis det er for langt! Hvis du derimod tænker det kunne være nemmere at få det hele ud over telefon, sms eller i en chat – er du altid velkommen.

Det lyder til, at din lærer gør sit bedste for, at du skal få det godt igen. Måske har hun lidt har misforstået din situation en anelse og det er virkelig vigtigt, at du får gjort hende opmærksom på det. Det er ikke sikkert du ‘slipper’ for at tale med hende, du taler med en gang om ugen, men måske kan du tale med hende om, hvad der egentlig trykker. På den måde vende det til noget, du føler du kan bruge til noget? Det synes jeg helt klart du skal tage en snak med hende om, så du kan blive hjulpet!

Hvad angår din lærer, kan det måske være svært på egen hånd at få overbevist hende om, at der er sket en misforståelse så derfor er det måske er en god idé, at dine forældre kommer ind over?
Nu det ikke handler om mobning men mere om presset i skolen og din følelse af at være deprimeret, er det måske også nemmere for dig at fortælle til din far?

Det pres du beskriver er der mange på din alder der kender til. Du har måske hørt om ‘12-tals-pigerne’ eller set programmet ‘De perfekte piger’? Ellers kunne det være en idé at se programmer, så du kan få en følelse af ikke at være alene med de følelser, du beskriver. Du kan finde det på dr.dk, hvor du nok særligt vil kunne nikke genkendende til en piges historie.
Jeg håber, at det vil give dig en følelse af, at du på ingen måde er alene med dine følelser og at det er okay at råbe op om det! Det er nemlig muligt at få et mere afslappende forhold til sin skole og de krav, der bliver stillet. Men det kræver, at andre også ved det, så de kan hjælpe til, at du får det godt.

Udover at tale med dine forældre, lærer og hende du nu er i et forløb med, tænker jeg også du måske kan høre dine veninder om de nogle gange føler sig presset i skolen? Det kan være rart at have nogle at tale med, som selv er i samme situation og forstår 100% hvad du går igennem. Måske har han/hun endda nogle råd eller metoder, som hjælper ham/hende med at klare presset? Og måske ville det være godt, at I i klassen får en snak om at føle sig presset?

Jeg håber, at du snart får et mere afslappet forhold til skolen og dens krav – det vil også gøre det langt nemmere at være i skole eller hjemme, uden at blive ked af det.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat