Brev

Venskab og uvenner…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M.

Tusinde tak for dit brev. Jeg er glad for at du skriver ind til os, for det er bare rigtig svært, at være i en gruppe, hvor der bliver mobbet.

Når man mobber er det ikke fordi der er noget galt med dem, som bliver mobbet, men der er kommet en dårlig stemning mellem børnene i gruppen, som gør at man føler, man er nødt til at mobbe, for at være en del af gruppen. Måske er man bange for at blive holdt udenfor - eller for selv at blive mobbet, hvis man prøver at stoppe det. Derfor kan jeg også godt forstå, hvis du ikke hjælper din veninde, selvom jeg godt kan mærke på dit brev, at det er svært for dig, at hun bliver mobbet…  De fleste som mobber har i virkeligheden ikke lyst til det, men kan føle sig presset for ikke selv at blive mobbet. På den måde er det både ubehageligt for dem, som bliver mobbet, men faktisk også for dem som mobber.

Jeg tænker, at den gruppe af børn, som mobber har brug for hjælp fra de voksne, til at være sammen en anden måde, hvor det er rart for alle at være. Derfor er det vigtigt, at nogle voksne omkring jer, får at vide hvad der sker. Jeg kan ikke se på dit brev, om det foregår i klubben eller i skolen eller andre steder, men jeg tænker om ikke der er en voksen omkring jer alle sammen, som du kan tale med? Måske en god lærer du har tillid til eller en pædagog? Det kunne måske også være dine forældre, som kunne hjælpe dig med at tale med de voksne, der hvor mobningen foregår? Så du ikke skal gå rundt og have det dårligt, fordi din veninde bliver mobbet.

Hvis du ikke kan komme i tanke om en voksen, som kan hjælpe jer, så kunne du prøve at ringe ind til BørneTelefonen. Måske du sammen med en af vores søde anonyme rådgivere kunne finde frem til en, som du kan tale med om det? Vores telefonnummer er 116 111 og vi har åbent alle dage fra 11-23.

Jeg håber, du finder en voksen, du stoler på, som kan hjælpe jer alle med at finde gode måder at være sammen på. Endnu engang tak for dit brev. Hvor er det dejligt, at du skriver herind, når der er noget, som er svært. Det er rigtig godt, at du gør noget for din venindes skyld. Det lyder til du er en god veninde at have.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat