Brev

Ved ikke hvad jeg skal gøre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,

Tak for dit brev. Puha, hvor er det bare ikke i orden at skal have det sådan i skolen og jeg kan godt forstå ,som du skriver, at du ikke har lyst til at komme i skole.

Det varmer mit hjerte, at du allerede har haft mod til at få talt med din lærer om, hvordan det er at være dig i klassen. Øv, at du oplever, det er blevet værre af det. Men det betyder ikke, at du ikke forsat skal kæmpe sammen med en voksen for at få det bedre i klassen.

Ved din lærer mon, at det stadig ikke er i orden den måde, de behandler dig på? Det er vigtigt, at læreren får besked for at kunne gøre noget ved det. Jeg tænker, at du og dine forældre skal snakke med din lærer igen og måske foreslå læreren, at hun får noget hjælp og støtte udefra til at snakke med klassen om, hvordan man behandler hinanden. I kan fx foreslå, at din lærer går ind på vores hjemmeside www.bornsvilkar.dk, hvor der ligger materiale som læreren kan bruge til at højne trivslen i klassen, ligesom vi også tilbyder at komme ud i klassen og undervise i trivsel, hvor vi sætter fokus på fællesskab, venskab og tolerance i klassen.

Jeg tænker, at der godt kan sidde andre i din klasse, som også føler sig dårligt tilpas og bare er medløbere, fordi de ikke har det mod som dig til at bede om hjælp. Det kunne godt lyde til, at der er en rigtig dårlig kultur i din klasse, som alle skal tage del i at ændre. Det betyder ikke, at alle skal være bedste venner, men at man behandler hinanden med respekt.

Det kunne måske være rart for dig at finde noget i din fritid, som kunne interessere dig. En sport, noget kreativt, eller noget helt andet, hvor du møder nye unge og får nye venskaber. Det ved jeg godt kan være svært, når man ikke har det godt, men det kunne måske give dig noget overskud, når du ved, at du skal mødes med nogle efter skole, du har det godt med.

Jeg håber, du holder fast i dit mod til at få hjælp. Du fortjener som alle en mobbefri klasse.

Hvis det hele er for meget for dig lige nu, kan du også starte med at ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig.

De bedste hilsner BørneTelefonen.

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat