Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Valgfag helvede :(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,

Tak for dit brev, hvor du modigt og ærligt fortæller om dit dilemma. Jeg læser dit brev som at du, efter mange år med mobning, endelig har oplevet at have fået gode venner og lærere som du er glade for. Nu da I skal til at have valgfag, bliver du konfronteret med dine tidligere klassekammerater, og det kan jeg godt forstå gør dig nervøs. Jeg tænker, at du har gjort det helt rigtige ved at bede din lærer om hjælp.

Mobning er ikke noget, man bør stå med alene, og det er stærkt, at du rækker hånden ud efter hjælp. Jeg kan godt forstå, at din lærer kan være i tvivl om, hvad hun kan gøre. Jeg tænker dog, at hun med din tilladelse kunne dele din historie med din nuværende klasse og fortælle, hvordan du oplevede mobningen og de falske rygter og dermed italesætte den frygt, du står overfor nu, hvor I skal blandes. På den måde tænker jeg, at hun klæder de andre elever i klassen på til at støtte op om dig og sige fra over for eventuelle rygter og mobning. Hvad tænker du om den ide?

Det kan også være, at du kan bede din lærer om at tage fat i de kommende valgfagsholdlærere og informere dem om, at de skal være særligt opmærksomme på dig, eller måske kan du overveje om dine forældre skal kontakte nogle af dine tidligere klassekammeraters forældre. Jeg tænker i hvert fald, at du er nødt til at få hjælp, så du ikke skal stå med frygten og alle dine tanker alene.

 

Derudover tænker jeg, at det er vigtigt, at du får talt med nogen om dine selvmordstanker og selvmordsforsøg. Det er meget alvorligt at forsøge at tage sit eget liv og have tanker herom. Jeg er sikker på, at der er mange mennesker, der holder af dig, og som gerne vil støtte dig til at få det bedre. 

På vores hjemmeside kan du læse mere om mobning. Her er både råd og breve fra andre børn og unge, der også har været udsat for mobning. Derudover er du altid velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116 111. Det er gratis, og du kan være helt anonym, når du ringer eller skriver til os. 

Jeg ønsker dig alt det bedste

Med venlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat