Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Utilfreds med min krop

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12

Det er på ingen måder i orden, at drengene driller dig! Jeg kan godt forstå, at det er svært, at de gør det, men at holde op med at spise vil ikke hjælpe dig.

Når jeg læser, hvor lidt du spiser, bliver jeg bekymret. Din krop har nemlig brug for mad, for du har en alder, hvor den udvikler sig rigtig meget. Samtidig har den brug for energi, så du kan koncentrere dig i skolen og yde det bedste til gymnastik og til træning. 

Jeg kan derfor godt forstå, at din mor er bekymret for dig. Og jeg bliver glad for at læse, I har talt om, at det kan gå for vidt. Jeg tænker på, om du også har talt med din mor om, at drengene driller – og at det er derfor du ikke spiser noget? Hvis I ikke har talt om det, har du så mod på at fortælle hende det? For det er nemlig rigtig vigtigt, at du får noget hjælp, så mobningen stoppes. Derfor skal din lærer have besked, og det kan din mor hjælpe dig med. 

Hvis du får brug for at få hjælp til, hvordan du kommer i gang med at spise normalt igen, kan du og din mor tale med skolens sundhedsplejerske. 

I kan også sammen kigge på hjemmesiden http://www.lmsos.dk/, hvor man kan læse om spiseforstyrrelser.

Mange kærlige hilsener og tanker fra
BørneTelefonen

 

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat