Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Upopulær:(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Jeg kan godt forstå, at det må være svært for dig, at din bedste veninde nu kun vil være sammen med den nye pige. Når nogle af de andre piger så også behandler dig dårligt, så kan jeg forestille mig, at du ikke har det særligt godt med at komme i skole lige for tiden?

Er der mon en voksen, der har lagt mærke til det? Har dine forældre fx spurgt dig, hvordan du har det i skolen? Hvis ikke, så skulle du nok fortælle dem, hvad der sker. Så vil de nemlig kunne hjælpe dig med at tale med din veninde. 

Måske tænker din veninde slet ikke over, at jeres venskab har ændret sig. Måske synes hun bare, at den nye pige er så spændende, at hun lidt glemmer dig. Men hvis du fortæller hende, at du savner hende og føler dig udenfor, så kan det være, at hun husker på, hvor godt et venskab, I to har. Man kan jo sagtens være venner med mere end en. 

Det er din læreres ansvar at sørge for, at du har det godt i skolen. Men hvis din lærer ikke ved, hvad der sker, så er det svært at hjælpe. Jeg vil derfor også råde dig til hurtigt at få talt med din lærer. Du kan få dine forældres hjælp. Eller du kan vise dit brev og mit svar. Så vil din lærer forstå, hvad det handler om.

Det lyder til, at du synes rigtig godt om den nye pige. Har du foreslået, at I laver noget alle tre? Det vil din lærer eller dine forældre også kunne hjælpe dig med. I kunne arrangere en biograftur eller en filmaften derhjemme. Og din lærer vil kunne sørge for, at I kommer sammen til gruppearbejde. 

Nogle gange ændrer venskaber sig. Og det kan godt være, at du og din veninde ikke bliver lige så tætte igen. Det er dog vigtigt, at du ikke føler dig alene i klassen. Det skal din lærer hjælpe dig med. 
Du kan også selv tænke over, om der måske er en anden pige, du kunne tænke dig at lære bedre at kende. Så kunne du fx invitere hende hjem en dag. 

Jeg håber, du får dit venskab tilbage – og at du også kan få et godt venskab med den nye pige.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat