Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

SNOB ELLER EJ?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Tak for det brev. Hvor er det godt, du skriver ind, når der er noget, som går dig på. Det må slet ikke være rart, at nogen siger, man har en irriterende stemme eller at man er en sladrehank. Det skulle gerne være rart for alle at gå i skole.

Det er en god idé at fortælle det til din lærer, som har set det ske. Hvis du selv kommer og fortæller, at han stadig er efter dig, kan læreren gøre noget. Lærerne på skolen skal være med til at sørge for, at alle har det godt. Det kan også være en idé at fortælle det til dine forældre. Så kan de være med til at hjælpe. Måske kan de være med til at fortælle det til din lærer, hvis du synes.

En sidste ting jeg vil råde dig til, er at fortælle det til de nærmeste venner/veninder du har i skolen. De kan måske hjælpe med at tale med din lærer. Børn fortæller os tit på BørneTelefonen, at det hjælper rigtig meget, hvis man har nogen med sig, der tør gå imod mobning og drillerier. Så hvis du kan få dine venner med til at sige fra overfor drengen, så vil det sende et signal til ham om, at det ikke er ok!

Venlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat