Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skoleskift

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng

Det er tydeligt at mærke i dit brev, at du har er ambitiøs, målfast, refleksiv og har en stærk retfærdighedssans. Alene med de evner, skal du nok nå dine mål i livet. Men, de voksne omkring dig, har du også brug for. 

Det du beskriver om din skolegang på den private, lyder også lidt mærkeligt i mine ører. Du har endda spurgt ind til, ud fra hvilke grunde at karakterne bliver givet - det er ret stærkt og modigt. Du har ikke lige kunne se logikken og det retfærdige i det, der er blevet sagt og har også talt med et par andre, der kan genkende det du oplever. Derfor har du og dine forældre truffet et valg, at du skal gå på en anden skole. Det er nemlig ikke kun dig alene, der har truffet beslutningen om at flytte skole, der er dine forældre der kan afgøre det. Men måske er dine forældre ikke sure på dig, selvom det kommer til udtryk på den måde? Måske handler det om, at de gerne vil dig det bedste og der lige nu skal kæmpes lidt mere for det, samtidig med at din gamle skole ikke overholder aftalen med jer - tror du, det kan være det, det også handler om? At de er lidt frusteret over det, og ikke over dig?! Jeg tænker, det vil være godt, at I få talt om de ting her, og det du føler, så I kan samarbejde om den bedst mulige løsning. 

Da du skrev ind, var der ikke fundet en skolen endnu - det håber jeg er ved at være på plads, og i har fundet en skole, hvor du trives og får mulighed for at nå dit mål om at komme i gymnasiet. Det er sådan i Danmark, at du har ret til gratis undervisning i folkeskolen, men dine forældre kan selv bestemme om du skal undervises i en privat skole eller derhjemme. En mulighed kan også være at finde en efterskole, hvor du kan tage din 9. klasse afgangsprøve, hvis det er en mulighed. Man selv betale for efterskolen, og får tilskud alt efter dine forældres løn indkomst - kig evt. her på www.efterskole.dk Men, mon ikke I finder en skole, hvor du har det godt, og føler dig retfærdigt behandlet.

Jeg håber det bedste for dig og mit svar har hjulpet dig lidt videre.

BørneTelefonen

 

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat