Brev

Skal jeg tage det som mobning?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej I.

Tak for dit brev, som er meget flot skrevet. Du er virkelig dygtig til at få detaljer med, som gør dine oplevelser meget levende.

Den første episode, du beskriver, kan jeg godt forstå gør dig lidt forvirret. Jeg gætter på, at dine klassekammerater måske keder sig lidt i frikvarteret, og derfor synes der er sjovt at drille jer og grine af jer, men samtidig ved de nok godt, at det ikke er i orden, hvilket måske får dem til at fortryde og trække deres bemærkninger tilbage igen... Tror du, det kan have noget med det at gøre?

Du sidder måske tilbage med tanken: mener de det, eller gør de ikke, og hvad skal det til for? Det, at din bedste ven deltager i drilleriet, forstår jeg godt gør dig ked af det. Måske du skulle fortælle ham/hende, hvordan du oplever det, så vil din ven måske næste gang hjælpe dig lidt mere. Tror du, at du ville kunne fortælle din ven, at det gør dig ked af det? Og hvad tror du, han/hun vil sige så?

Episoden fra i vinters beskriver, hvordan du føler en gruppe drenge klart er gået over din grænse. Det at være mange mod en, er i sig selv uretfærdigt. Det er tydeligt, at du er en meget sej pige, som virkelig har forsøgt at være med på drengenes præmisser. Men at du tilsidst ikke kan tage mere, kan jeg så sandelig godt forstå. Samtidig fornemmer jeg også, at drengene har fortrudt, da en af dem jo bagefter forsøger at sige undskyld. En anden forsøger at trøste dig på gangen, og det kunne jo tyde på, at de godt ved, at de gik for langt, og at de måske gerne vil være være gode venner igen. Er det også sådan, du oplever det? 

Du spørger både, om det kan opfattes som mobning, og hvordan du tilgiver drengene og kommer videre. At episoden ikke for længst er glemt fra din side, skyldes måske, at det har været lidt hårdt for dig at vise, at du var ked af det for de andre i klassen, når du plejer at være hende, der kan holde til lidt af hvert..? Hvis den tanke er rigtig, tror jeg bare, du skal være glad for, at dine klassekammerater nu er blevet klar over, at der faktisk også er grænser for, hvad du vil finde dig i, og hvad du kan holde til.

Hvis du fornemmer, at drengene har lært noget af episoden, tænker jeg at det er tid til at lægge den bag sig. Tænk fremad, og giv drengene en chance for at vise, at de kan være gode kammerater. Skulle noget lignende ske en anden gang, skal du ikke være bange for at sige fra, og tage fat i din lærer, så vedkommende kan gøre noget ved det i klassen. Det er nemlig lærernes ansvar, at drillerier som dem, du har oplevet, ikke går hen og bliver til mobning. For hvis det bliver noget, der sker igen og igen, så er der brug for de voksnes hjælp til at få det stoppet.

Venlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat