Brev

Skal jeg sige det eller ej ?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 14 år. 

Jeg kan godt forstå, at du kommer i tvivl. Skal man sige sandheden, eller skal man vise tillid til ens veninde og undgå at blive uvenner? 

Jeg tror lige i den her situation, er der ingen grund til, at fortælle drengen mere om de navne i fandt på. Han har fået det at vide én gang og jeg tænker, at det ikke har været særlig rart for ham. 

Hvis drengen bliver ved med at spørger dig om det, synes jeg ikke, at du skal lyve for ham. Du kan måske sige til ham, at det er rigtigt, men det var dumt af jer at finde på de navne. 

Jeg tænker lidt på, hvad det er ved ham drengen, der er så irriterende? Når han gør noget I synes er irriterende, kunne I så ikke fortælle ham det i stedet for at kalde ham navne?
Hvis I siger til ham, at I synes det er irriterende, når han gør noget bestemt, så har han en mulighed for at ændre på det. Måske ved han slet ikke det er irriterende det han gør. 

Jeg synes ikke, at du skal fortælle drengen mere om de navne, men i stedet for finde nogle andre løsninger, når du synes han er irriterende. I kunne måske i venindegruppen eller i klassen snakke om, hvad man kan gøre, hvis der er noget man synes er irriterende. Så det bliver på en god måde. Alle kan jo komme til at gøre noget, som andres ikke synes er fedt. Det er ok, at man synes nogle mennesker er irriterende, men man skal stadig behandle andre, som man selv gerne vil behandles. Jeg er sikker på, at I vil kunne få hjælp af f.eks. lærer til sådan en snak i klassen, hvis I fortæller, at I synes det er svært at tackle selv. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen. 

 

 

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat