Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmordstanker, hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Det lyder godt nok som om det er svært, at være dig for tiden. Sådan skal det ikke fortsætte. Du skal have lov til at have det godt.

I løbet af livet kan man have perioder, hvor alt bare kan virke rigtig svært og uoverskueligt. Men det skal gerne blive bedre med tiden.
Og det lyder desværre som om, at din periode har været meget lang. For lang.
Jeg tænker, at du er nødt til at fortælle dine forældre, hvordan du har det.
Når man har det sådan har man brug for hjælp.

Jeg tænker at det kunne være en rigtig god idé at tale med en psykolog igen.
Selvom du måske føler, at det har du prøvet. Og at du måske tænker, at det alligevel ikke rigtig hjalp.
Det kan være at en anden psykolog kan hjælpe dig, med at få den rigtige hjælp.
Der findes jo virkelig mange forskellige psykologer. Og det kan jo være, du kommer til at tale med en du føler dig tryg ved. Og en der bare siger de helt rigtige ting. Hvad tænker du mon om det?

Måske du kan prøve at tænke over hvad det er i dit liv, der gør der mest ked af det. Er det skolen? Er det vennerne? Eller er det noget tredje. Det kan måske hjælpe dig med, at finde ud af hvad der skal gøres noget ved.

Og det kan også gøre det nemmere for dig, at tale med dine forældre om det. Nogen gange kan det hjælpe én, hvis man selv ved præcis hvad det er man gerne vil sige. Men det kan også være svært måske selv at mærke hvad det er der er sværest, og så har man brug for hjælp til at se det, så der kan gøres noget ved det.

Du skirver dine veninder ikke har talt med dig i en måned. Det kan jeg da virkelig godt forstå påvirker dig.
Kunne du måske spørge én af dem? Måske der er en af dem, du føler du stoler rigtig meget på.
Du kan måske spørger hende, om du har gjort noget forkert. Fordi du undrer dig over, at I ikke taler sammen mere. Og at du faktisk savner dem.
Hvis du tænker, det er alt for svært, at tale om kan du måske ringe, skrive et brev eller en SMS. Det kan være du synes, at det virker nemmere.

Du har gjort det helt rigtige at fortælle din lærer hvordan du har det. Du er i tvivl om læreren har gjort noget, i hvert fald har det ikke hjulpet, så jeg tænker også du, måske sammen med dine forældre skal tage en snak med læreren igen. For det er lærerens pligt at sørge for alle har det godt i klassen.

Jeg kan også læse du føler dine forældre ikke ved hvad de kan og skal gøre? Det kan de få hjælp til. Et forslag kunne være du får en tid hos lægen, hvor din mor/dine forældre går med. Lægen vil kunne hjælpe til at finde den helt rette hjælp til dig, for du skal på ingen måde skamme dig eller føle du er et problem. Der er tværtimod noget i dit liv som er et problem, som du skal have hjælp til at løse, så du kan få det bedre. Du kan også foreslå dine forældre at kontakte vores ForældreTelefon på 35 55 55 57, hvor der sidder rådgivere klar til at give dem råd til, hvordan de bedst kan støtte og hjælpe dig. Du har fortjent at få det bedre.

Mange hilsner fra
BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat