Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære  pige på 11 år 

Mange tak for dit brev. Hvor er det flot, at du skriver og beder om hjælp, for det lyder godt nok som om, du har det svært. 

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du føler dig alene og nok mangler nogen, som vil lytte og give dig et knus…  Jeg håber, du kan bruge mit svar, så du kan få den nødvendige hjælp. Når man er 11 år skal man ikke gå med selvmordstanker. Alle fortjener et liv – også dig… Jeg tænker, du har brug for en voksen, som forstår dig og lytter til dig…

Du skriver i dit brev ikke noget om, hvorvidt du har talt med nogen om hvordan du har det…? Man skal have det godt, når man er i skole og det lyder til, at stemningen i din klasse er rigtig dårlig.

Måske kunne det være en idé at tale med din klasselærer om det…? Måske kan hun hjælpe dig til at få det bedre i klassen, og hvis ikke hun umiddelbart kan det, så skal hun undersøge, hvem der så kan... Når der er mobning i en klasse, så er det fordi, der er noget galt med fællesskabet i klassen og det skal skolen sammen med forældrene tage sig af... Mange frygter at sige det til læreren, fordi de er bange for at blive udstillet for hele klassen. Men tit kan man undgå det, hvis man fortæller læreren, at man ikke har lyst til at blive sat på som punkt i klassens time. Så kan lærerne arbejde med klassens trivsel på en anden måde 

Jeg tænker også, at det kunne være at sundhedsplejersken på skolen kunne hjælpe dig… Måske kunne I få en snak om,hvad du kan gøre for at blive mere tilfreds med din vægt..? Jeg tænker, det er vigtigt, at du får fortalt en god voksen, hvordan du har det… Kan du mon det..?

Når jeg læser om de ting, du har været igennem, kan jeg godt forstå, at det er svært ikke at synke ned i kulkælderen… Nogle af de ting, du har oplevet, kræver ofte hjælp og støtte fra andre… Jeg tænker på din morbrors dødsfald… Fik du/ I nogensinde hjælp til at komme over den sorg hos f.eks. af en psykolog eller af andre, som var gode at tale med…? Hvis du har brug for at tale videre med en voksen om det hele, og måske uddybe de ting, som ikke er med i brevet, så er du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonenpå 116 111.

De bedste ønsker fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat