Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Det lyder som, du har det virkelig svært i din klasse. Hvor er det flot af dig, at du holder fast i, at du har brug for noget hjælp. For selvom du har talt med din mor om, hvordan du har det, kan du stadig mærke, at du ikke har det godt. Det er virkelig godt, at du lytter sådan til dig selv og reagerer.

Jeg tænker på, om din lærer mon ved, at du bliver mobbet? Har din mor talt med læren, efter at hun har fundet din dagbog? Det er nemlig overhovedet ikke i orden, at du bliver mobbet, og at de andre presser dig til at ryge. Det skal din lærer vide, for det er din læreres ansvar, at du har det godt i skolen. 

Jeg vil derfor opfordre dig til sammen med din mor at tale med din skole. Er der en af lærerene, du er særlig glad for? Det behøver ikke være den lærer, du har mest. Bare den du bedst kan snakke med. Hvis ikke du har lyst til at tale med din lærer, så kan I tage en snak med skoleinspektøren. 

Det er bare rigtig vigtigt, at din skole får at vide, hvordan du har det. Også selvom de måske allerede en gang har fået det at vide, så er det vigtigt, at du siger det igen. For mobingen SKAL stoppes. 

Jeg synes faktisk, at det er godt, at din mor har fundet din dagbog, så hun ved, hvor skidt du i virkeligheden har det. Det er nogle tunge tanker, du går med. Og det er klart, at du har brug for noget hjælp, når du både tænker på selvmord og føler, at du er kommet ned i et sort hul.

Jeg tænker derfor, at det kunne være en ide, hvis du og din mor talte med din læge. Jeg tror nemlig, at det vil være godt for dig, at snakke med en voksne, om de ting du oplever, og de tanker du har. Og her vil lægen kunne hjælpe dig – måske ved at henvise dig til en psykolog. 

Jeg håber, at du kan få den hjælp du har brug for, og så skal du huske at du altid er velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111, hvis du gerne vil tale lidt mere om det hele.  Din mor vil måske også gerne tale med nogen om, hvordan hun bedst kan hjælpe dig. Hun er meget velkommen til at ringe til os på ForældreTelefonen på 35555557.

Med venlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat