Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

psykisk vold i skolen

Hej.

Jeg er en dreng på 16 år og er autist.

Jeg har god grund til at tro jeg bliver udsat for psykisk vold af en anden elev. Han siger grove og onde kommentarer og bemærkninger om mig.

Jeg kan ikke engang sige noget til lærerne for de griner også med.
Hvad skal jeg gøre.

Dreng, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 16 årig dreng

Du har helt ret i, at du ikke skal finde dig i, at en af dine klasekammerater kommer med kommentarer og bemærkninger om dig. Alle børn har ret til en skole, hvor de ikke bliver drillet. Hvor er det ærgerligt, at dine lærere ikke helt forstår alvoren. Jeg tænker, det er vigtigt at de forstår, hvordan du har det, når de griner med. 

Jeg vil foreslå dig, at tale med dine forældre om det, så de kan hjælpe dig med, at tale med læreren. Det er faktisk lærerens opgave, at sikrer sig at alle i klassen har det godt og trives i skolen. Og nogen gange skal man sige tingene flere gange, før det bliver taget alvorligt.

Når først din lærer har forstået, at det er alvorligt for dig, har læreren måske forslag til hvordan det kan stoppes. Det er også vigtigt, at lærerne forstår, at de ikke skal grine med.

Måske ved din klasse ikke helt hvordan det er, at være autist, og har måske brug for en forklaring. Jeg ved ikke, om I har talt om det i klassen. Hvis ikke, vil jeg opfordre dig til at tale med din lærer om det også. Ofte når andre driller eller kommer med dumme kommentarer, handler det om at de ikke ved bedre. Uanset hvilken klasse du går i, så skal læreren eller skolelederen tage ansvar for, at alle elever har det godt og trives.

Jeg håber, at du har fået nogle ideer til hvad du kan gøre. Jeg vil ønske det bedste for dig.

kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat