Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

problem med piger

hvad kan jeg gør så at pigerne i klassen stopper med at kaste/hælde jucie ud på mig.

jeg kan ikke komme ind i klassen uden at et par piger står og venter på mig så de kan kaste det på mig

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for dit brev! Det lyder da rigtig irriterende at pigerne kaster juice på dig. Det kan jeg godt forstå, du gerne vil have til at stoppe.   

Nu ved jeg ikke om det er i sjov eller om det er alvor, men både piger og drenge kan gøre nogle mærkelige ting for at komme i kontakt med hinanden. Det er nogle gange nemmere at drille end at snakke sammen. Det kan endda være deres måde at vise, at de synes du er sød. 
Hvad enten det er kærligt ment eller ej, så tænker jeg, at du måske kunne være den, der viser et godt eksempel og får talt med pigerne om, hvad der får dem til at gøre som de gør. På den måde kan du give dem mulighed for at fortælle, hvis der er noget, de er irriterede over, og hvis der ikke er det og de i virkeligheden godt kan lide dig, så har du givet dem mulighed for kontakt med dig. 

Jeg tænker på, om du har fortalt nogle voksne om problemet? Det lyder som noget der kunne foregå i/efter et frikvarter, så det er ikke sikkert at jeres lærer ved det? Når man har et problem i klassen er det altid godt at få talt med læreren om det, så der kan blive gjort noget ved det på en ordentlig måde. 

Det kan også være at du selv nogle gange gør noget ved pigerne de synes er irriterende? Så kan det måske hjælpe at overveje om der er en måde du kan vise pigerne, at du hellere vil være venner end at irritere hinanden. 
 
Når du skriver herind, synes jeg viser, at du er god til at tage fat på problemet og forsøge at finde en løsning, hvilket er rigtig godt! Så jeg synes bestemt, at du skal følge den vej og få talt med nogen om det - enten pigerne selv eller en lærer. 

Jeg håber du kan bruge svaret, du må i hvert fald have held og lykke med at få stoppet problemet! 
Du er altid velkommen til at skrive igen eller ringe til BørneTelefonen på 116 111. 

Venlige hilsner
BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat