Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Problem i skolen

Hej

mit navn er ….. jeg er 13 år gammel og her er mit nr …… jeg bliver meget drillet

vær gang der er nogen der prutter så giver de mig skylden men så nogle gange er det slet ikke mig og nusset af denne situation hvor at jeg er ked af det begrund af at jeg siger det er mig når det ikke er mig

hvad skal jeg gøre

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev. Jeg tænker, at det lyder som nogle lidt tarvelige klassekammerater, du har. Derfor er det vigtigt, at du får fortalt de voksne, hvordan du har det, så de kan hjælpe dig med at få det stoppet.

Jeg kan nemlig godt forstå, at du ikke kan lide at få skylden for noget, du ikke har gjort – og skulle det ske, at man slår en prut, så er det jo heller ikke noget, man skal drilles med. Det er noget, der kan ske for alle.

Mon du har mod på at fortælle din lærer, hvordan du har det? Det kan også være, du hellere vil starte med at fortælle det til dine forældre, og så kan de hjælpe dig med at få det sagt til læreren. Det vælger du selv.

I sidste ende er det altid de voksnes ansvar at sørge for, at du har det godt i skolen. Og det har man ikke, hvis man bliver drillet. Derfor er det vigtigt, at de voksne ved, hvordan du har det, så de kan hjælpe dig.

På vores hjemmeside har vi samlet en masse om “mobning“, hvis du er nysggerig.

Jeg håber, du kan bruge mit svar? Vi kan ikke ringe dig op, så er du ikke længere anonym. Men du er altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat