Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

plees svar har brug for hjælp jeg har 3 ting

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak fordi du ikke giver op og bliver ved med at skrive. Det er sejt og modigt gjort.

Når jeg læser dit brev ville jeg ønske, at jeg kunne give dig et stort knus. At miste sin mor på den måde du har gjort må både være et chok og en sorg. Det er der nok ikke er mange, der helt forstår hvordan føles. Har du mon talt med nogen om alt det, der skete dengang din mor døde? Og er der plads til, at du må savne din mor i din familie?

Jeg kommer til at tænke på, om du måske spiser når du bliver ked af det? Det kan være en måde at tackle de svære følelser, man går med indeni?

Det kan være, at du ville begynde at tabe dig lidt, hvis du fik talt med nogen om alt det der er sket og hvordan du lærer at leve med tabet af din mor. Er der mon nogen i dit liv du har tillid til og som kunne være gode at tale med? Jeg tror det er et vigtigt sted at starte - altså at tale om hvordan du har det indeni.

Hvis du ikke lige synes der er nogen, der kunne være gode at tale med er der noget der hedder Børn, unge og sorg. De hjælper børn, der har mistet en forældre. Se her om det kunne være noget for dig http://www.bornungesorg.dk/

Jeg får lyst til at fortælle dig, at du har ret til at gå i skole uden at blive mobbet. Det betyder, at dine lærerer og din skole skal sikre, at du ikke bliver mobbet. Det har de pligt til!

Det ville være rigtig godt, hvis der var en lærer, en anden voksen på skolen eller dine forældre, der kunne hjælpe dig med at få stoppet det mobberi. Det er ikke i orden. Du fortjener, at være tryg og glad når du går i skole.

I forhold til dine forældre tænker jeg du måske kunne høre dem om de kunne ryge udenfor - så du ikke behøver lugte så meget af røg. Det lyder ubehageligt for dig.

Jeg håber, at du kan finde noget af den styrke du brugte til at skrive herind til at finde nogen tæt på dig at tale med og I sammen kan få talt om de ting, der fylder indeni hos dig. Du har vist, at du virkelig ønsker at få det bedre ved at blive ved med at skrive herind. Det er et stort skridt du allerede har taget - husk det.

Hvis du har brug for at tale er du også altid velkommen til at ringe på 116111 eller skrive ind til vores chat. Der sidder rådgivere, der gerne vil tale med dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat