Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

pigerne

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg kan godt forstå, at du ikke har lyst til at tage i skole, når du bliver mobbet så barskt og i så langt tid. At blive mobbet er der ingen der skal udsættes for. Det er faktisk også derfor, at man han en lov der gør, at skolen har ansvaret for, at der ikke foregår mobberi på skolen. Du har ret til at være glad for at gå i skole og ikke blive mobbet. Det er de voksnes ansvar og mon de ved, hvad der foregår overfor dig?

Det er godt, at du har to rigtig gode veninder og nogle drengevenner. Jeg synes, det vil være muligt, at du og dine veninder sammen taler med jeres klasselærer om det der foregår. Det er en god ide at fortælle, hvad der bliver sagt eller gjort, og hvordan du har det med det.Hvis ikke det hjælper, så kan dine forældre også ringe og snakke med læreren eller skolelederen, så der bliver sat gang i nogle ting, der stopper mobningen.

Måske kunne I i klassen have et emne om, hvordan man er en god klassekammerat og hvordan klassen får det godt sammen? Det kunne være det ville give nogle gode snakke om, hvad der er ok og hvad der ikke er ok. Måske det også ville få de piger, der bagtaler dig til at tænke over, at de gør andre kede af det.

Jeg tænker, det vil være rart med støtte fra dine gode veninder, så du ikke behøver at føle dig så alene. Gode veninder ligesom dem du har er guld værd. Sammen er I stækere - husk det.

En anden mulighed er, at du kunne tale med en anden lærer, du har tillid til eller tale med enten din mor eller far og få dem til at hjælpe dig.

Jeg tænker også, at det er vigtigt at du får hjælp til ordblindheden. Nogle steder kan man få får en særligt it-rygsæk, med en computer der kan hjælpe på de ting, du synes er svære med stavning og ord. Det håber jeg, at du får hjælp til.

Hvis du har brug for at tale mere eller har andet på hjerte, er du velkommen til at ringe ind til os på BørneTelefonen 116111

Jeg håber, du har mod på at få støtte fra dine veninder eller dine forældre til, at dine skolelærere får talt med jer i klassen, så der bliver rart at være og du får lyst til at komme i skolen. 

 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat