Brev

Pigen fra klassen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Det lyder som om, at du ved, hvad der er rigtigt og forkert og det er en god egenskab at have. Selvom du ikke tør sige noget til pigen, er det sejt af dig, at du holder fast i, at det pigen gør er forkert og skriver herind.

Det kan godt være svært at turde fortælle den pige, som mobber, at hun gør noget forkert. Mon du har talt med dine andre veninder om, hvordan du har det? Det kan være, at de har det på samme måde som dig, men heller ikke tør sige det til nogen. Nogen gange kan det være sådan, at hvis man er flere sammen, så tør man mere, så måske dig og dine venner sammen kan sige noget til hender?

Mon du har talt med pige, som bliver mobbet? Det kan være, at det hun også synes, det er svært at tale med andre om det. Mon du kunne prøve at fortælle hende, at det den anden pige gør er forkert. Det kan være, at I sammen kan gå til din lærer og fortælle din lærer, hvad der sker? Dine lærere skal jo sørge for, at alle elever trives og har det godt i skolen. Men det kan være svært for din lærer at hjælpe, hvis han/hun ikke ved noget om det.

Du kan også snakke med dine forældre eller en anden voksen, som du er tryg ved. Dine forældre kan ringe eller skrive til jeres lærer om mobningen, så er der nogle voksne der tager ansvar for at I har det godt i skolen. Du kan vise dine forældre eller din lærer dit brev og mit svar, hvis det er svært at fortælle.

Jeg håber, at du finder mod til at fortælle det til en omkring dig.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat