Brev

Onde kommentarer om mig…..;(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev. Det er rigtigt, at man godt kan gå og blive meget ked af nogle små ting, hvis ikke man taler med nogen om sine følelser, så det er rigtig godt, at du har skrevet herind. 

Hvor er det dejligt, at du har nogle gode og ikke mindst kloge veninder, som kan fortælle dig, at der intet er galt med dig, for det er der ikke. Alle mennwsker har dobbelthage, når de kigger ned, og ligeså er urenheder også noget, de fleste mennesker kommer igennem på et tidspunkt i livet. Det er de små "skønhedsfejl", der gør os menneskelige. Vi har alle små skønhedsfejl, ingen er perfekte.

Jeg kan forstå, at du i skolen forsøger at skjule, at det kan gå dig på, og derfor prøver at være glad hele tiden? Men det er altså også ok ikke at være glad hele tiden. Det er der ingen mennesker, der er. Det er i stedet vigtigt at sætte grænser og fortælle de andre, når det ikke længere er sjovt. Det kan være, at dine klassekammerater måske tror, du synes det er sjovt, og det måske er derfor, de bliver ved?

Nogle gange kan man bare få så mange dumme kommentarer fra andre, at man til sidst tror på det, de siger. Lige nu er du begyndt at springe måltider over, selv om du faktisk kan mærke, at det ikke er sundt. Det er godt, at du reagerer på den følelse nu, og at du beder om hjælp. Du behøver ikke at gøre alle folk glade, og du skal huske, at man altid kan sige fra. Hvis ikke man kan lide at sige det direkte, så er det også helt okay at fortælle det til en voksen, som så kan hjælpe.

Når man har oplevet at blive mobbet, er det rigtig vigtigt, at man får snakket med især nogle voksne, så de kan hjælpe en til at forstå, at det ikke er en selv, der er noget galt med. Du skriver "de små kommentarer" og "..selvom der er få af dem" (kommentarer). Men selv om det er små kommentarer hist og her, kan de jo være rigtige ubehagelige og gøre smadder ondt alligevel. Har du mon fortalt nogle voksne om de her kommentarer? Jeg tænker, at det måske kunne være godt at fortælle enten din mor/far eller måske din klasselærer? Det er faktisk din klasselærers ansvar, at dine klassekammerater ikke går og gør dig trist.

Jeg håber, du vil overveje at fortælle det her til en sød voksen. Hvis det er svært at få hul på en samtale, kan du starte med at vise dit brev frem, for du er rigtig god til at forklare, hvordan du har det på skrift.

Mange hilsner

BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat