Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ond pige

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år.

Til at starte med vil jeg rose dig for, at du har sagt til pigen at det gør dig ked af det, når hun opfører sig sådan. Hvor var det bare en god måde du fik det sagt på! Det viser at du har mod. Og det er rigtig godt at kunne sige fra over for nogen, på en god og venlig måde.

Så jeg synes at du har gjort det helt rigtige. Er der mon andre der også oplever pigen på samme måde som dig? For det kan være rart at vide, at man ikke er den eneste der går rundt og har det sådan med hende.

Jeg synes det ville være en god idé at gå til din lærer og tale om, hvordan du og pigen har det med hinanden. Du kan måske også skrive på intra til din lærer? For det lyder som om, at det fylder meget og det måske ville være en god idé at tale sammen om hvordan man holder den god tone og stemning i klassen.

Har du talt med dine forældre om det? Jeg tænker det ville være rart for dem at vide det. Og måske har de nogle gode råd til, hvad du ellers kan gøre. Måske kan de også hjælpe dig med at tale med din lærer om det.

Fortsæt med at være så modig.

Kærlig hilsen 

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat