Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

nøgenbillede og nu ved alle det

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 

Tak for dit brev. Det lyder til at du har haft det rigtig skidt på din gamle skole og derfor tog en beslutning om at skifte til en ny. Det kan være rigtig godt at få en ny start. Det er rigtig ærgerligt, at det med billederne også skal forstyrre dig nu, for nogle gange har man virkelig bare brug for at lægge nogle ting bag sig. Så jeg tænker, at det er vigtigt, at nogen hjælper dig med at få rygterne stoppet.

Jeg kan godt forstå, du er ked af det over, at din veninde brød jeres fortrolighed og fortalte om billederne. Måske du kunne fortælle hende, at det du fortalte var en hemmelighed, og hvad det nu har betydet for dig på den nye skole. Forhåbentligt får du en undskyldning. Og det kan også være, at hun bliver flov, skammer sig og vil måske hjælpe dig med at få slået rygtet ihjel. Måske hun kunne sige til sin ekskæreste (ham fra parallelklassen), at det var noget hun fandt på, at det var en løgn? 

Hvis din veninde ikke vil hjælpe, så er der et par andre muligheder: 
1. Du kan stå ved det.
Når folk kommer og spørger dig om det er rigtigt så sig: "Ja, jeg gjorde det i en kort periode, og jeg har virkelig fortrudt det."
På den måde bliver der ikke opfundet nye rygter om dig, og folk vil efter lidt tid miste interessen for det. 
2. Du kan benægte det.
Sig du ikke aner, hvad de snakker om og at det gør dig ked af det, at de spørger dig om sådan noget. 
3. Gå til din lærer og dine forældre. Fortæl dem, hvad der er sket og læg sammen med dem en plan for, hvordan I får det stoppet, så du kan få det trygt og rart på din nye skole. 

Indtil videre lyder det til, at det kun er rygter - altså rygtesprederens ord mod dit. Men er der mon nogen, der har billederne som du har sendt? Hvis der er nogen, du kunne forestille dig har billederne, så bed dem straks om at slette billederne, så de ikke bliver delt. 

Til sidst vil jeg opfordre dig til, at du får snakket med dine forældre eller en anden voksen, du kunne dele dine tanker og følelser med. 
Jeg fornemmer, at du er et meget sårbart sted lige nu og derfor har brug for voksenstøtte, nærhed og forståelse. Dette håber jeg, du kan finde hos dine forældre, en lærer eller en anden voksen. Du skal ikke gå rundt og være trist eller bange, når du er i skole. Skolen skal være et rart sted for ALLE. 

Hvis du hellere vil snakke lidt mere med en fra BørneTelefonen, inden du går til en voksen i dit netværk, så er du mere end velkommen til at ringe eller skrive til os på sms eller chatten. 

Håber du får lettet dit hjerte, så du kan få hjælp og støtte. 

Kærlig hilsen 
BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat