Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobning, sælvværd… eller hvad det nu er…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Når jeg læser dit brev, lyder det som om, at du har haft det hårdt det sidste halve år i skolen - det lyder også som om, at du påtager dig et stort ansvar for, at ikke kun du selv trives i klassen, men også dine klassekammerater. Mon det er rigtigt forstået..?

Som du selv skriver, har du egentlig ikke noget spørgsmål til BørneBrevkassen - men at det har været en hjælp for dig "bare" at skrive det ned. Jeg synes, du meget fint beskriver din situation, hvad du føler og oplever, og jeg vil give dig helt ret i, at det kan være hjælpsomt at skrive de ting ned, som man synes er svære at håndtere.

Jeg får lyst til at sige til dig, at du lyder som en god kammerat og veninde. Du lyder som en pige, der har blik for de af dine klassekammerater, der måske ikke trives så godt - en fin egenskab, som jeg synes er ret sej. Men det lyder også hårdt, idet du måske kommer til at stå meget alene (?).

Jeg tænker, at det måske kunne være en god idé, hvis du fortalte én af dine lærere om, hvordan du har det i skolen, og om det store ansvar du påtager dig - tror du, at du kan det..?

Det er nemlig sådan, at ens lærere ikke kun skal lære eleverne at læse, skrive og regne... De skal også støtte, lytte og hjælpe, hvis der er elever, der ikke trives, eller hvis en klasses måder at være sammen på er kørt ud på et sidespor - mon du kan følge mig..? Og når jeg læser dit brev, lyder det som om, at din klasse godt kunne bruge noget hjælp - er det mon rigtigt forstået..?

Er der mon én af dine lærere, du føler dig tryg ved, som du kan tale med..? En mulighed kunne måske også være, at du fortalte dine forældre, hvordan du har det i skolen - måske kunne I sammen kontakte dine lærere..?

Du er også meget velkommen til at ringe eller SMSe til BørneTelefonen på 116 111 eller at logge på BørneChatten, hvis du har brug for at tale med en af vores rådgivere der... De vil gerne lytte og hjælpe.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat