Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mobning på socialmedia

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 15 år

Tak for dit brev. Stærkt at du skriver herind for at få hjælp, for den mobning skal stoppes. Den har varet alt for længe, og jeg må sige at det er utroligt, at du har haft styrken til at holde det ud, men samtidig mærker jeg også, at du har fået nok. 

Det er bestemt ikke i orden, det som dine klassekammerater gør, hverken i skolen eller på de sociale medier. Jeg kan sagtens forstå, at du ikke har lyst til at gå i skole, men du erfarer så også at de så ”bare” mobber dig på Facebook og Ask. Lige meget hvordan mobning foregår, bliver man ked af det, derfor skal det stoppes. 

Når man, som du, bliver mobbet kan man fuldstændig have mistet troen på, at mobningen nogensinde vil stoppe, men det gør den, og det skal den. Du kan dog ikke løfte opgaven alene. Du skal have hjælp fra andre, og her tænker jeg de voksne. Du skriver, at du ikke har sagt noget til dine forældre, da du ikke vil have dem til at lave noget stort ud af det på skolen. Jeg synes, det der sker er meget forkert og en stor ting! Du skriver jo, at du ikke føler, at livet er værd at leve længere. Den følelse har de fleste unge, som har været udsat for massiv mobning – på BørneTelefonen taler vi med unge i din situation dagligt.

Du skrev, har du har skiftet skole en gang pga. mobning, men at det desværre ikke hjalp. Hvordan reagerede dine forældre mon dengang? Jeg vil virkelig råde dig til at sætte dig ned med dine forældre og fortælle dem, hvordan du har det, måske vise dem dette brev? Mon du kan fortælle dem, at du gerne vil have, at mobningen bliver løst på en stille og rolig måde? Det lyder til, at du har brug for, at det bliver stoppet på en udramatisk måde. Dine forældre kunne måske starte med at arrangere et møde med din klasselærer, og tale om en mulig løsning for at få stoppet mobningen. Din klasselærer har faktisk pligt til at få den stoppet.

Hvis dine forældre ikke ved, hvordan de skal gribe situationen an, så er de meget velkommen til at ringe gratis til vores ”Forældretelefon”, det er Børns Vilkårs rådgivning for voksne, på 35 55 55 57.  

De varmeste tanker,

BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat