Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobning over messenger

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 13 år.

Nøj, hvor er det bare godt, at du ikke går med på det klassen gør ved hinanden over messenger. Du har helt ret i, at det ikke er godt det der sker over messenger. Man skal ikke pressel presse eller mobbe hinanden. Derfor er det godt, at du har sagt fra og vil gøre noget ved det. Det skal nemlig være rart at være i sin klasse og ens klasse skal respektere hinanden. T

Du skriver, at du gerne vil sige det til en voksen og have hjælp. Det her brev vil handle om forskellige måder du kan få det sagt til en voksen på.

En mulighed er, at du siger eller viser dine forældre, hvad der sker på messenger - måske også vise det til din lærer. Dine forældre vil kunne tale med din lærer om det og på den måde kan der blive gjort noget ved det. Det kan også være, at det er rart for dig at tale med dine forældre om det der sker og så du har nogen der støtter dig. Hvornår vil du kunne tale med dine forældre?

Det kan også være en ide, at du taler med hende den anden pige som sagde fra på messenger. Du kan fx sige eller skrive til hende, at du ikke synes det er okay det der sker og om hun vil være med til at sige det til en lærer. Hvad tænker du mon om det? 

Jeg har talt med andre, som er nervøse for, hvad der vil ske når man siger noget til en voksen. Men det er så vigtigt at nogen gør noget ved det og siger fra – så det er bare så sejt og modigt gjort af dig. Hvis det er noget du også tænker over, kan du også fortælle om det til din lærer. Nogen synes det er nemmere at skrive det hele i et brev og give til læreren. 

Det skal ikke være sådan, at man føler sig mobbet eller ikke har lyst til at komme i skole. Derfor er det bare så godt, at du reagerer på det. Det er nemlig vigtigt at tale med voksne om det, så de kan være med til at ændre det og hjælpe jer til at få det godt sammen i klassen.

Mange tanker fra

BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat