Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobning og knust kærlighed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære anonyme N.

En del af dit brev handler om, at du synes, du er for hurtig til at tilgive og give nye chancer. Det er en fin iagttagelse af dig selv. Tilgivelse er som regel en god ting, men du har ret i, at sommetider er det nødvendigt at vise, at ens grænser er overtrådt og vente med tilgivelsen.

Så måske er dit problem ikke så meget tilgivelsen som det, at du har svært ved at sige fra og sige, at nu har du simpelthen fået nok, og dermed markere at dine grænser er blevet overtrådt.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at denne pige har lidt magt over dig. Hun fik dig til at pjække, og hun udfordrer dig ved at stjæle fra dig, sige grimme ting og få det til at se ud, som om det er dig, der stjæler. Og selv om det plager dig, virker det som om, det er sket uden at du kunne sige fra.

Men nu har du besluttet, at du må gøre noget. Det er en rigtig god beslutning, for mobning kan blive ved, hvis man ikke beslutter sig for, at nu må det stoppe.

Når der er mobning i en klasse, er det altid fordi, klassen skal lære at være sammen på en ordentlig måde. Når du bliver mobbet og der tilsyneladende ikke er nogen, der hjælper dig i klassen, er det tegn på, at der er noget galt med klasseklimaet.  Hvis du ikke var i klassen, ville det være en anden, der blev mobbet, og det er vigtigt at huske, at det altså ikke er fordi, der er noget i vejen med dig, at der mobbes.

Når mobning skal stoppes, er der brug for hjælp fra lærerne. Mange skoler har en AKTlærer, der er særligt uddannet til at hjælpe klasser, hvor der er mobning, måske har I sådan en lærer på skolen. Du skal vide, at alle børn har ret til at trives i skolen, og derfor skal skolerne have en plan for, hvad der skal ske, når der er mobning.

Jeg vil foreslå, at du snakker med din klasselærer eller en anden lærer om dit problem. Du kan evt.vise dit brev og mit svar. Du kan også snakke med dine forældre om det, og I kan sammen kontakte din klasselærer.

Det er vigtigt, at du får gjort noget og får hjælp til at stoppe mobningen, for det har du ret til.

Held og lykke med det ønsker BørneTelefonen

 

 

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat