Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobning, jeg vil gerne hjælpe. På en måde.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Hvor er det bare et sødt og omsorgsfuldt brev. Tak for det. Jeg synes, din bekymring viser, at man sagtens kan passe på hinanden i en klasse og være bekymrede for hinanden uden nødvendigvis at være veninder.

Jeg kan godt forstå, du tænker, det må være rigtig svært for din klassekammerat ikke at have nogen at snakke med... Ved du, om hun selv oplever det på samme måde. Altså tror du, hun selv føler sig uden for? 

Er der mon nogensinde nogen, der har fortalt hende, at det er irriterende, når hun lyver? Tror du, hun på en eller anden måde tror, det er nødvendigt at sige ting (der ikke passer?) for at føle sig som en del af gruppen, uden at vide, at det har den helt modsatte virkning på jer i klassen?

Går I mon sommetider i biografen eller på café sammen, ikke alle fra klassen, men bare et par stykker? Ville det være en mulighed at invitere hende med en dag? Jeg tænker, det er helt iorden, at du ikke selv vil være venner (men bare en god kammerat?)... Så måske kunne det være fint at prøve at snakke med de andre om det, og måske være to om at spørge hende. Hvad tænker du om det?

Det kan også være, at du har mere lyst til bare at lave noget gruppearbejde sammen med hende – det kan være en fin (og måske venskabelig uforpligtende) måde at være sammen på. Måske har du svært ved selv at skulle spørge..? Ville det være en mulighed for dig at snakke med din lærer og bede ham /hende at lave nogle grupper, hvor du og pigen bliver sat sammen..? Ville det mon være en måde at gøre det på?

Jeg fornemmer, at du også er bekymret for, hvordan hun har det derhjemme, fordi du tror, faren drikker. Jeg tænker, det kan være nogle svære tanker at gå med alene… Er min fornemmelse rigtig? Ville du have lyst til at snakke lidt med dine forældre eller din lærer om det? Bare så du ved, at der er nogle andre, der er opmærksomme på hende…

Til at slutte med vil jeg spørge, om der mon er andre i klassen, der tænker ligesom dig? Det kunne måske være en rar følelse, hvis I (sammen med jeres lærere) kunne sørge for, at alle har det godt i klassen, når de er skole.

Jeg håber, du kan bruge mine tanker, og at du læser på mit svar, at jeg synes, du lyder som en rigtig sød og opmærksom klassekammerat.

Mange hilsner BørneBrevkassen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat