Brev

Mobning

Hej BørneTelefonen,

Jeg er en pige på 14 år. Jeg får nogle virkelige ubehalige beskeder af en dreng fra min klasse over messenger og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ved det. Beskederne kan være f.eks: fis af, du har ikke nogle venner, ikke tud din bitch eller lignende, og det gør mig virkelig ked af det.

Jeg oplevede noget sidste år der lignede lidt og der fik jeg trukket min mor ind i det og det hjalp slet ikke.

Jeg har blokeret ham drengen alle de steder jeg kan og det hjælper en smule. Jeg får også lidt selvmordstanker, som jeg havde sidste år og jeg prøvede at dræbe mig selv flere gange. Jeg bliver virkelig ked af det og dårligt med mig selv og jeg bliver også virkelig sur.

Jeg vil helst ikke have min mor eller min lærer med ind i det fordi jeg føler at det slet ikke hjælper så derfor skriver jeg her.

Måske havde i nogle tips til hvad jeg kunne gøre?

Tusind tak.

Hilsen
En pige på 14 år.

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Mange tak for dit brev. Jeg kan virkelig godt forstå, at du bliver ked af de beskeder. Han har ingen ret til at skrive sådan til dig og gøre dig ked af det. Jeg synes, at det er virkelig godt tænkt af dig at forsøge at inddrage din mor og at blokere drengen. Det er ikke altid nemt at gøre, så super flot du har gjort det. Og det er godt, at det har hjulpet en smule at blokere ham.

Jeg er nysgerrig på, hvordan det har hjulpet? Kommer der færre eller ingen beskeder? Måske føles det også rart at have handlet på en svær situation? Måske har det hjulpet på en helt anden måde. Det er i hvert fald det helt rigtige, som du har forsøgt at gøre. Det kan du også se her: https://www.bornetelefonen.dk/tema/problemer-på-nettet

Det er ærgerligt, at det ikke hjalp at inddrage din mor. Jeg kan godt forstå, hvis det betyder, at du ikke har lyst til at tale med din mor igen eller med en lærer. Men mobning er vigtigt at få stoppet. Og det er faktisk sådan, at din lærer og skolen har ansvar for, at hjælpe til med at det bliver stoppet. Du har nemlig nogle rettigheder på skolen ift. mobning. Derfor tænker jeg, at det er svært at få stoppet, uden at få en voksens hjælp, selvom det er svært. Husk på, at du ikke gør noget forkert! Det er vigtigt, at drengen får hjælp til at blive bedre til, hvordan man er overfor andre.

Du kan læse mere om mobning og dine muligheder for, at få stoppet mobningen her: https://www.bornetelefonen.dk/tema/mobning-drillerier

Det er også vigtigt, at du får hjælp til dine selvmordstanker og dine forsøg på at dræbe dig selv. Hvis det lige nu føles uoverskueligt at tale med en voksen, kan du måske starte med at ringe ind og tale med os på BørneTelefonen? Der kan du tale med en sød voksen. Nogle gange er det rart, at tale med en man ikke kender om det svære. På den måde, kan du også forberede dig på at tale med en lærer eller din mor igen. 

Jeg håber for dig, at du får hjælp til at få det stoppet.

Mange hilsner BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat