Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Mange tak for dit brev. Jeg kan virkelig godt forstå, at du bliver ked af de beskeder. Han har ingen ret til at skrive sådan til dig og gøre dig ked af det. Jeg synes, at det er virkelig godt tænkt af dig at forsøge at inddrage din mor og at blokere drengen. Det er ikke altid nemt at gøre, så super flot du har gjort det. Og det er godt, at det har hjulpet en smule at blokere ham.

Jeg er nysgerrig på, hvordan det har hjulpet? Kommer der færre eller ingen beskeder? Måske føles det også rart at have handlet på en svær situation? Måske har det hjulpet på en helt anden måde. Det er i hvert fald det helt rigtige, som du har forsøgt at gøre. Det kan du også se her: https://www.bornetelefonen.dk/tema/problemer-på-nettet

Det er ærgerligt, at det ikke hjalp at inddrage din mor. Jeg kan godt forstå, hvis det betyder, at du ikke har lyst til at tale med din mor igen eller med en lærer. Men mobning er vigtigt at få stoppet. Og det er faktisk sådan, at din lærer og skolen har ansvar for, at hjælpe til med at det bliver stoppet. Du har nemlig nogle rettigheder på skolen ift. mobning. Derfor tænker jeg, at det er svært at få stoppet, uden at få en voksens hjælp, selvom det er svært. Husk på, at du ikke gør noget forkert! Det er vigtigt, at drengen får hjælp til at blive bedre til, hvordan man er overfor andre.

Du kan læse mere om mobning og dine muligheder for, at få stoppet mobningen her: https://www.bornetelefonen.dk/tema/mobning-drillerier

Det er også vigtigt, at du får hjælp til dine selvmordstanker og dine forsøg på at dræbe dig selv. Hvis det lige nu føles uoverskueligt at tale med en voksen, kan du måske starte med at ringe ind og tale med os på BørneTelefonen? Der kan du tale med en sød voksen. Nogle gange er det rart, at tale med en man ikke kender om det svære. På den måde, kan du også forberede dig på at tale med en lærer eller din mor igen. 

Jeg håber for dig, at du får hjælp til at få det stoppet.

Mange hilsner BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat