Brev

Mobning

Hej børnetelefonen

mit problem er at jeg bliver mobbet med at jeg elsker at danse.

Jeg elsker at være på de sociale medier

så de har oprettet falske profiler og skriver at jeg er så fu**ing dårlig at de hellere ville dø end at se på mig danse.

//den dansende pige

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Det lyder rigtig ubehageligt, og der er ingen børn der skal nedgøres - heller ikke på nettet. 

Du skriver, at du elsker at danse, og at du elsker at være på de sociale medier. Det er rigtig dejligt, når man har fundet en interesse, som man er vild med. Du skal endelig blive ved med både at danse og bruge de sociale medier, når du holder så meget af det. 

Desværre er der en del børn, der har prøvet, at nogen skriver rigtig grimme ting til dem på nettet. Det på ingen måde okay. Det gør rigtig ondt at læse grimme og måske endda ondskabsfulde ord. Jeg forstår godt, hvis det har været svært at se de kommentarer. Det er vigtigt, at du fortæller det til andre, når nogen skriver grimme ting til dig. Derfor er det også rigtig godt, at du skriver til os. Jeg tænker også på, at du måske kan have glæde af at sige det til din mor eller far? Det foreslår jeg, fordi at ting der gør en ked af det kan vokse sig store, hvis man går med det alene - og det er der ingen grund til. 

Nogle gange kan det være svært at ignorere grimme ord, som andre siger eller skriver til én. Når man siger det højt og taler med andre om det - så bliver man bekræftet i, at de ord ikke er sande, og at det er over grænsen at skrive sådan til dig. 

Måske kunne du også tale med en lærer om, at nogen har skrevet kommentarerne til dig. Det kan være, at I i skolen kan tale om, hvordan man skal opføre sig på internettet. Du lyder som en rigtig sej pige og som en, der også er modig. Måske vil du foreslå din lærer, at I i klassen snakker om, hvordan man er en god kammerat - også på nettet.

Jeg håber, du bliver ved med at danse og husker på, at andres ord ikke må bestemme, om du skal lave videoer eller ej. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat