Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobning

Jeg er en dreng på 14 år og jeg bliver mobbet.

Mine “venner” siger at jeg er en svedig gris og jeg har en lort på hovedet og at mit hoved er firkantet. J

eg gider ikke sige det til mine forældre for en anden dreng der er blevet mobbet ud af min klasse sagde det til sine forældre og nu bliver han mobbet endnu mere
hvad skal jeg gøre.

Jeg har en gang tænkt om det bare var bedre hvis jeg var død/ selvmord

Hvad skal jeg gøre

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng 14 år,

Din klasse har alvorlige problemer, når der mobbes så voldsomt. Foreløbig er I to der har prøvet det. Og endnu flere, er højest sandsynligt rigtig bange for, at de kan blive de næste.

Ved du hvad den anden drengs forældre gjorde, efter han havde fortalt om klassens mobning?

Ved du hvad lærerne og skolen gjorde?

Ved du om lærerne holder øje med klassen og dens problemer?

Alle, der som du har prøvet at blive mobbet, ved hvor smertefuldt det er. At det kan gøre ondt helt ind i hjertet. Det kan føles som om der ikke er nogen løsning. Derfor kan man få tanker om død og selvmord, fordi det gør så ondt og kan virke umuligt at løse.

MEN ingen skal udsættes for mobning, og ingen skal have det så svært uden at få hjælp. Skolen har pligt til at hjælpe dig – og klassen. Det er deres ansvar, at ingen oplever det du oplever lige nu. Hvis de ikke kan leve op til ansvaret, skal du have hjælp fra andre.

OG det er vigtigt at huske, at DER ER INTET GALT MED DIG! Alle kan blive mål for mobning, og alle kan mobbes. For det handler ikke om den person, der bliver mobbet. Det handler om, at der er problemer i gruppen, og at nogen har brug for at føle sig magtfulde, og udelukke og påføre andre smerte.

Mit forslag til hvad du skal gøre: Du skal fortælle dine forælde – eller andre voksne du er tryg ved, om det der sker lige nu.

Selvom du er bange for hvad der sker, hvis du fortæller det til dine forældre, så er det vigtigt de – eller andre ansvarlige voksne – får at vide, hvor svært du har det.

Det er også vigtigt, at dine forældre lytter til din angst for, at mobningen bliver værre.

Du kan evt. vise dem dit brev til os og mit svar. Sammen kan I finde ud af, hvad der er bedst at gøre. Om I tror skolen og lærerne kan løse klassens problemer? Om det måske er bedre for dig at skifte til en skole, hvor der er et bedre miljø?

Det er selvfølgelig bedst hvis lærerne kan hjælpe klassen, men hvis de ikke kan, er det ikke et nederlag for dig at skifte skole. 

Husk du kan altid ringe til os, hvis du har brug for at tale. Og dine forældre er velkommen til at ringe på forældretelefonen, hvis de har brug for råd til hvordan de hjælper dig. Oplys evt. brevnummer, så du ikke behøver starte helt forfra.

Stort kram og de varmeste tanker til dig fra BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat