Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobning..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit modige og ærlige brev. Jeg kan godt forstå, du er ked af at blive udsat for de ting. Jeg kan også godt forstå, at du har holdt det hemmeligt, selv om det jo ikke er med til at få det til at stoppe. Rigtig mange børn, der bliver udsat for mobning, prøver at bide det i sig og håbe, at det måske går over af sig selv, men det gør det bare ikke altid... Du skal vide, at det ikke er din skyld, og du skal ikke tro på de ting, de skriver. Det har jeg en fornemmelse af, at du heller ikke gør, for når jeg læser dig brev, kan jeg godt mærke, at dine grænser virkelig er blevet overskredet, og at du nu er i gang med at sige fra.

Du har været så stærk at tage et skridt mod at få det stoppet, og det har du gjort ved at skrive her til BørneBrevkassen. Det er bare så flot. Du har også ladet din mor se, at du var ked af det, selv om det måske var rigtig svært... Men det tænker jeg også er rigtig flot, og jeg håber, at hun har mulighed for at hjælpe dig med at få mobningen stoppet.

Når der foregår mobning, som der gør i din klasse nu, er det fordi der er en utryg stemning, hvor det ikke er rart at være. Så kan der ske det, at nogle begynder at mobbe og holde andre udenfor, fordi de selv er bange for, at det kunne gå ud over dem. Det kan være rigtig svært at få sådan en stemning vendt, og det skal de voksne hjælpe jer med. Det er dine lærere, der skal sørge for, at klassen er et rart sted at være for alle, det har de pligt til. Måske kan din mor snakke med din klasselærer og fortælle, hvordan du har det lige nu? Hvordan ville du have det med at vise din mor det her brev og mit svar, så hun kan se helt konkret, hvad jeg vil råde hende til at gøre for at hjælpe dig? Hun ved jo allerede, at du er ked af det, men måske ved hun ikke helt, hvordan hun kan hjælpe dig?

Hvis du viser din mor mit svar, vil jeg gerne opfordre hende til at ringe til vores ForældreTelefon på 35 55 55 57, hvor hun kan snakke med en rådgiver om, hvordan hun kan få snakket med skolen om at få stoppet mobningen. Måske har hun lyst til at prøve det?

Hvis du selv kunne trænge til at snakke lidt med en, som bare lytter til dig, og som du ikke kender, så kan du ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder søde rådgivere klar alle hverdage kl. 11-23 og lørdag kl 13-17. Rådgiverne er vant til at snakke med børn og unge om ting, der er svære at snakke om - blandt andet at blive udsat for mobning og grimme ting. Det kan være rigtig rart at få fortalt det til nogen, der forstår.

Kærlig hilsen

BørneBrevkassen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat