Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,

Tak for dit fine brev, og sikke ret du har. Det er nemlig også mobning at blive holdt udenfor eller føle, at man ikke kan sige noget højt i frygt for at andre griner. Det kan godt være, at de andre elever ikke tænker på det som mobning, men det ændrer ikke på hvordan det føles indeni dig.

Det er dejligt, at du har en rigtig god veninde og en lærer, der snakker med dig og er sammen med dig. Hvad mon din lærer vil sige, hvis du fortalte hende, hvordan du har det i skolen? Selvom hun kender dig godt, er det ikke sikkert hun ser det du oplever og føler, og derfor kan det være rart at tale med hende og se om I sammen kan lægge en plan for, at I får det bedre i klassen. Mobning handler nemlig om hele klassen og skal løses i klassen, og derfor er det vigtigt at række hånden ud og bede din lærer om hjælp. Måske din vendinde eller forældre kan hjælpe med at sige det?

På nogle skoler har man noget, der hedder klassemøder. Her kan man tale om alt det, man har brug for. Det kan være, at man tager et tema som mobning eller venskaber op, og alle så taler om hvordan de synes det er i klassen og om der er nogle ting der kunne være anderledes. Tror du måske, at din lærer kunne være frisk på at tale om klassens fællesskab på den måde?

Hvis du har lyst, kan du vise hende dit brev og mit svar og på den måde både tale om, hvordan du har det og hvad I i samarbejde kan gøre for at undgå, at nogle mobbes eller føler sig udelukket.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat