Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære R.

Hvor er det godt, du skriver, for det lyder som om, at du har brug for hjælp til at få stoppet mobningen. Det er ikke i orden, at du bliver drillet, og at der bliver gjort grin med dit tøj. Og det er ikke i orden, at du får vaskere med sne og mudder. Det skal stoppes, så du kan synes, at det er trygt at komme i skole igen.  

Mon du har snakket med dine forældre om det? Eller din klasselærer? 

Det kan være svært at snakke om, men du er nødt til at få fortalt en voksen, at du bliver drillet og har brug for hjælp.

Faktisk er det sådan, at din skole skal hjælpe dig. Du har ret til at få hjælp, når du bliver mobbet. Og skolen skal have en mobbepolitik, altså en plan for, hvad skolen skal gøre, hvis der er mobning på skolen.

Derfor synes jeg, at du skal snakke med din mor eller far om, at du bliver drillet. Så kan I måske sammen snakke med din klasselærer om det. Din klasselærer kan hjælpe dig med at få løst problemerne, så du kan blive glad for at komme i skole igen. Hvis det er svært for dig at snakke med din far og mor om det, kan du også selv snakke med din lærer om det.

Man er ikke selv skyld i, at man bliver mobbet. Og mobning er hele klassens problem. Derfor kan det være en god idé, at snakke sammen i klassen om, hvordan man skal være overfor hinanden. Måske kan du og din lærer lave en plan for, at din klasse får snakket om mobning.

Jeg håber meget, at du får en god snak med dine forældre og din lærer, for du skal ikke gå og være ked af at blive drillet.

Du er meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen eller skrive på chatten, hvis du gerne vil snakke lidt mere om det.

Mange gode hilsner fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat