Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mobning

Jeg er blivet mobbet i næste 7 år

jeg har snakket med min lærer og mine forældre

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

Dreng, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 11 år

At blive mobbet er slet ikke rart, for alle der oplever det.  Det er mange år, at du er blevet mobbet.

Når man er blevet mobbet i så mange år, kan man godt komme til at tro, at det er ens egen skyld. Men det er aldrig ens egen skyld.

Derfor er det rigtig flot, at du har været så modig og har sagt det til dine forældre og din lærer. Det er rigtig godt gjort, du har prøvet at ændre på situationen ved at søge hjælp hos de voksne , som skal tage ansvar.

Desværre har det ikke helt hjulpet og det er jeg rigtig ked af at høre. Mon de voksne ved, at det ikke har hjulpet? 

Hvis de voksne ikke ved, at du stadig bliver mobbet, men tror, at alt er blevet bedre, så er det rigtig vigtigt, at du igen siger det til de voksne i skolen.

Måske du har en god kammerat, som kan være med til at støtte dig, og fortælle hvad der sker. Måske du kan have nogle præcise eksempler med, så du måske sammen med de voksne kunne lave en plan for, hvad du skal gøre, når det sker og en plan for, hvad de voksne skal gøre. Hvordan lyder det for dig?

Når der er nogen der mobber, så er det vigtigt, at man taler om det i hele klassen og om hvordan man kan stoppe med at mobbe. Man kan aftale, at man taler om det en gang om ugen, så man bliver ved at huske hinanden på, at man ikke må mobbe. Man kan lave aftaler om, hvordan man kan være sammen uden at mobbe.

Jeg håber, at de voksne vil hjælpe så mobningen stopper.

Husk, at du også altid er velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116 111, så kan vi snakke mere med dig om, hvordan du har det og flere flere forslag til, hvad de kan gøre i skolen for at stoppe mobningen. Det er slet ikke i orden at mobbe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat