Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mobning

hvad skal jeg gøre jeg blver hele tiden mobbet,skubbet og slået

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 årTak for dit brev, hvor du stiller et kort og præcist spørgsmål. Jeg vil forsøge at svare dig lige så kort og præcist:
Du skal tage fat i de voksne omkring dig, dine lærere og forældre og fortælle dem, at det ikke er rart at gå i skole, fordi du bliver mobbet, slået og skubbet.
Det er en rigtig alvorlig sag og skolen og de voksne har pligt til at stoppe mobningen. Hvis dine forældre ikke ved, hvad de skal gøre, så foreslå dem evt. at ringe til ForældreTelefonen på 35 55 55 57, så kan de snakke anonymt med en rådgiver om, hvordan de bedst støtter dig.Kærligst fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat