Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mobning

hvad skal jeg gøre når jeg ikke har nogen venner og ingen fra min klasse gider lege med mig

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

 
Jeg er ked af, at høre at du føler, at der ikke er nogen fra din klasse der vil lege med dig. Det er aldrig rart, at gå rundt med sådan en følelse. 

Jeg gætter på, at det har krævet mod, at skrive dit brev og jeg synes det er super flot af dig!

Er der nogen andre, der ved, at du går og savner venner og nogle at lege med?  

Måske kan du sige det til en voksen på din skole eller til dine forældre? Så de kan hjælpe dig med at få venner at lege med.

Din lærer kan snakke med klassen om, hvordan man er en god ven og hjælpe jer med at lege samme med flere i klassen. Det kan både være i frikvarterene og efter skole. 

Dine forældre kan, fx hjælpe dig med at lave lege aftaler med nogen fra klassen eller med nogen, som du går til  noget i fritiden med. Måske kan dine forældre ringe til nogen af deres forældre eller andre forældre i klassen og snakke med dem om legeaftaler?

Det kan også være, at du og dine forældre kan invitere nogen hjem til dig efter skolen. Det kan også være et par stykker, som vil sove hos dig, så I kan hygge sammen?

Jeg håber, at du kan bruge mine idéer til at få venner at lege med.
 
Hvis du har lyst til at tale mere om det, eller øve dig på, hvad du kan sige til din lærer eller forældre, så kan du altid ringe til Børnetelefonen på 116111. Du kan også logge på BørneChatten inde på www.BorneTelefonen.dk 

Vi har åbent alle dage 11-23, og vi vil gerne hjælpe dig. 

 
Kærlig hilsen Børnetelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat