Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobning

Kære BørneTelefonen

I skolen bliver jeg nogen gange væltet og slået

men den der gøre det synes kun det er for sjov Og siger og så undskyld

men jeg syndes det gøre ondt

vi har snakket om det i klassen

og min bedste veninde har det på samme måde

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 11-årige.

Jeg kan godt forstå at du og din veninde har brug for, at der er nogle voksne, der hjælper jer med at gøre noget ved det, I bliver udsat for.

Du skriver at I har talt om det i klassen. Var det jer to veninder, der bragte det op – eller var det jeres lærer, der talte om det med jer og klassen?

Det kan nogle gange være svært at få fortalt det hele mens en hel klasse hører på! Og især hvis I bare får at vide at “det var for sjov”.

En ide kunne være at du ( og din veninde) får talt alene med en lærer I har tillid til.

Det er faktisk sådan at I elever har krav på at skolen laver en “mobbepolitik” – og at jeres lærere hjælper jer alle sammen med, at det er rart at gå i skole!

Det er modigt af dig at fortælle om det og sige fra, når det for eksempel gør ondt!

Men tag som sagt fat i en god lærer eller anden voksen (sundhedsplejerske eller klassepædagog) og få dem til at tale med jeres klasse om at være gode kammerater.

Håber at jeres klassekammerat forstår at I ikke synes at “det er sjov” – og at I igen synes det er rart at være i skole.

Venlig hilsen BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat