Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

MOBBET

HVIS MAN BLIVER MOBBET MEGET OG HVIS MAN SIGER DET TIL LÆREN ER DET SÅ AT SLADRE

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige
Tak for dit spørgsmål. Svaret er helt klart NEJ. Det er ikke at sladre, hvis man siger det til læreren, hvis nogen i klassen bliver mobbet. Det er tværtimod et forsøg på at passe på sig selv og klassens fællesskab!

Hvis du går i en klasse, hvor der mobbes og er bange for, at de andre vil kalde dig for sladrehank eller lignende, så synes jeg, du skal fortælle det til læreren (og dine forældre). Samtidig skal du huske at forklare dem, at du er bange for, hvordan de andre vil reagere, hvis de opdager, at det er dig, som har fortalt om mobningen.
 
Så må de voksne tage det med i deres overvejelser, når de lægger planer for, hvordan klassen skal komme til at få det bedre igen...

Hvis du har brug for at snakke mere uddybende med en rådgiver, er du meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat