Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mobbet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Det er slet ikke i orden, at du eller andre skal opleve at have det svært i skolen, fordi nogen synes, mobning er okay.

Mobning er ikke okay, og alle skoler har en mobbepolitik netop for at stoppe mobning.

At du bliver optaget, mens du er i bad, er heller ikke okay! Har du mon fortalt dine forældre om det, da du fortalte, at du gerne ville skifte skole? Måske kunne det få dem til at tage dig alvorligt, og enten finde en ny skole til dig, eller få en snak med skolelederen og lærerne om forholdene på din skole.

Har du mon selv snakket med dine lærere om, at du oplever mobning? For det virker som om, de ikke ved, hvad der foregår?

Mit råd til dig er, at du skal bruge noget af det mod, som det må have krævet for dig at skrive herind, til at tale med din lærer om mobningen. Fordi, hvis din lærer hører om en elev i mistrivsel, så skal hun eller han stoppe mobningen. Det er et krav til lærerne - som en del af deres arbejde. Vidste du det?

Hvis du har brug for råd til at få snakket med din lærer eller forældre, så er du altid velkommen til at ringe til en af vores søde rådgivere på BørneTelefonen på telefonnummer 116 111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat