Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobberi I Klassen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej Du

Jeg kan sagtens forstå, at du ikke har lyst til, at gå i skole og gerne bare vil være hjemme med din hund. Der er jo ingen, som bryder sig om, at blive kaldt grimme ting hver dag og bare lade som ingenting. 
Du har derfor helt ret i, at det ikke bare skal glide ind af det ene øre og ud af det andet. Det skal stoppe! Du og dine veninder skal have hjælp af nogle voksne.

Jeg syntes, at du skal tale med dine forældre om det. Og få dem til, at holde et møde med dine lærere. Så der kan laves en plan for, hvordan det her stoppes. 

Det lyder nemlig som om, der er kommet en kultur i din klasse, hvor det er okay at være onde ved hinanden og sige grimme ting. Det er faktisk en del af din klasselæreres opgave, at sørge for at sådan en kultur ændres. Så alle i klassen trives. Og der kommer en god tone og et godt kammeratskab. AKT-læreren på din skole vil også kunne hjælpe. Hvis din lærer har brug for ideer og gode råd, kan han eller hun også kontakte Børns Vilkårs skoletjeneste – de er vant til, at lave trivselsforløb med skoleklasser.

At skifte veninder og danne nye grupperinger er en naturlig del af det at blive større. Dem, man før hang mest ud sammen med, interesserer sig måske pludselig for nogle andre ting end en selv og omvendt. I en periode skifter man lidt rundt imellem kammerater alt efter interesse. Og måske finder man sammen med bedsteveninden igen, eller man får en ny bedsteveninde.

Det kan godt opleves som en rigtig svær periode, og man kan føle, at man mister alt det, man kender. Det er der mange piger i din alder, som oplever. Men hvis der er en god kultur i klassen, så kommer man fint igennem det – og bliver nogle erfaringer og oplevelser rigere. Det er derfor vigtigt, at I alle får noget hjælp i klassen. 

Det, du skriver om jeres oplevelser med pedellen i kælderen, er slet ikke i orden. Når man oplever noget grænseoverskridende kan det godt sidde i én bagefter. Det er ikke noget, man lige ryster af sig. Derfor vil jeg opfordre dig til også at tale med dine forældre om det. Selvom det er blevet snakket igennem med skolen, så fylder det jo stadigvæk indeni dig. Og det kan jeg godt forstå. Derfor er det vigtigt, at du får talt med en voksen om det. 

Jeg må sige, at du har været igennem meget. Og det kan nogle gange føles som at bestige et bjerg som ikke stopper. Du har gjort dig mange fine tanker og overvejelser omkring din situation. Og jeg kan mærke en styrke i dit brev og en vilje til at få ændret på det, der ikke fungerer. Det er godt. Hold fast i det. 

Mange tanker fra Børnetelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat