Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine forældre er ligeglade..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Skorpion

Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen og ikke mindst for de pæne ord, vi er glade for, at vi kan gøre en forskel.

Nu til dit brev…
Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du virkelig er i en situation, som gør din hverdag ubehagelig og uholdbar i længden. Hvor er det bare stærkt af dig, at du alligevel kæmper for at få dine forældres støtte, selv om du ikke føler, at de lytter til dig eller forstår, hvordan du har det.

Jeg vil ikke forsvare dine forældre, men tænker, at de måske føler sig magtesløse, og ikke ved hvad de skal stille op… Som forældre vil man gerne sine børn det bedste, og det gælder sikkert også for dine forældre, tænker jeg…

Der er ingen tvivl om, at du har brug for at blive lyttet til af en voksen, som tager din situation alvorligt. Jeg tænker, at det måske kunne være din klasselærer, eller en af dine andre lærere, som har føling med hvordan situationen er i klassen, hvad tænker du om det…? Det er faktisk sådan, at du har ret til at have en skolegang uden mobning, og det er skolens og lærernes ansvar at sørge for det - i samarbejde med forældrene. Din skole skal ifølge loven have en antimobbestrategi, der beskriver hvordan man på din skole vil forhindre mobning. Så de har altså pligt til at hjælpe dig - og det gælder både dine lærere og dine forældre.

Jeg tænker, at en god klasselærer også ville kunne hjælpe dig med at snakke med dine forældre og fortælle dem, hvordan det er på skolen. Måske kunne det hjælpe på deres forståelse af din situation.

Du overvejer, om det ville hjælpe dig at skifte skole igen, men nu vil dine forældre ikke høre tale om det. Det har før hjulpet dig, dengang du blev mobbet og havde det så skidt, at du også skar i dig selv og havde selvmordstanker. Så langt skulle det helst ikke komme igen, så jeg synes det er så flot af dig, at du beder om hjælp nu, hvor det er begyndt at være svært. Det kunne tyde på, at det er sket efter jeres skoler blev lagt sammen, så jeg tænker, at der i hvert fald er brug for at få kigget på, hvordan stemningen er i de nye klasser, der er blevet skabt efter sammenlægningen. Men det skal ske snart, for det er ikke holdbart, at du skal have det så svært i klassen, så jeg tror virkelig, det vil være en god ide, hvis du kan snakke med en af dine lærere om det. Måske kunne du vise dit brev og mit svar for at forklare det - det kan nogle gange være lidt lettere at komme i gang med at snakke på den måde...

Her i Børns Vilkår har vi også en Skoletjeneste, der tager ud på skoler og hjælper i klasser, hvor der er brug for nye måder at være sammen på. Det kunne måske være noget, du kunne foreslå dine lærere? Jeg tænker, at det er naturligt, at der opstår lidt uro, når man lægger skoler sammen, og så kan der godt være brug for hjælp til at opbygge et godt fællesskab. Her er et link til SkoleTjenesten, som du måske kan bede dine lærere kigge på - eller måske dine forældre? Så kan de måske give det videre til lærerne...

Hvis du får brug for at drøfte det med en anonym voksen, er du altid velkommen på Børnetelefonen på 116 111, hvor der sidder søde rådgivere klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23 og lørdage fra kl. 13-17.

De bedste ønsker fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat