Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde blev mobbet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Jeg synes, det er et rigtig godt spørgsmål, du stiller, og jeg tror, at rigtig mange børn og unge kender problemet.

På den ene side ved de fleste efterhånden, at det er vigtigt at gribe ind, hvis nogen bliver mobbet, og på den anden side kan det være svært, fordi man tit er bange for selv at blive mobbet.

Det er præcis det, du selv beskriver i dit brev.

Jeg synes, det er fint, at du har indset, at du nok burde have hjulpet din veninde, dengang hun blev mobbet. Det var du ikke klar til dengang, fordi du var bange, men nu lyder det som om, at det vil du gøre næste gang. Til lykke med at du har lært af dine erfaringer, det er en god ting at kunne.

Det er godt at høre, at I har snakket i klassen om mobning, og at du stod frem og fortalte, at du ikke greb ind. Flot!

Du spørger, om du er en god veninde, når du ikke griber ind over for mobning. Jeg synes, at gode veninder støtter hinanden, og det betyder bl.a. at reagere, når den anden bliver mobbet.

Måske skulle du snakke lidt mere med din veninde om dine tanker. Hun er den nærmeste til at fortælle dig, om du er en god veninde stadigvæk. Og måske skulle du vise hende dit brev, så hun kan se, at dette spørgsmål betyder meget for dig.

Så hvis du får snakket ud med din veninde, og hvis du er klar til at handle anderledes næste gang, du ser nogen blive mobbet, synes jeg roligt, du kan se dig selv i øjnene. Vi kan nemlig alle sammen fejle, og det vigtigste er, at vi lærer af vores fejl.

Hvordan du så skal reagere ved mobning, synes jeg afhænger af situationen. Du skal gøre det, du synes, er muligt. I nogle situationer kan det måske være muligt at gribe direkte ind, og i andre vil det være bedre at fortælle en voksen om, hvad du har set.

Det vigtigste er, at du reagerer, så der er mulighed for at stoppe mobningen. Den trives nemlig bedst i det skjulte. I det øjeblik den bliver synlig, kan der ske ændringer. Du kan læse mere om mobning her på vores hjemmeside.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat