Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Livet er noget rod og jeg skærer i mig selv..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år
Tak for dit brev, som jeg ikke synes, lyder spor forvirrende. (Når jeg læser det, tænker jeg tværtimod, at du virker til at have et godt overblik over din situation.) Jeg synes, det er godt gået, at du holder fast i, at noget skal ændres i dit liv, så du igen kan komme til at føle glæde ved livet. Du skriver selv, at du har brug for hjælp, og det tror jeg, du har ret i, så jeg vil prøve at komme med nogen ideer til, hvordan du måske kan få det...
Min første tanke var, at det kunne være en god ide at printe dit brev ud- evt. sammen med svaret og så vise det enten til din mor eller til din klasselærer. (Ville du mon kunne gøre det?) De har i forvejen begge to en viden om, at du har tumlet med de her problemer i lang tid. Derfor gætter jeg på, brevet ville få dem til at forstå, at du nu er nået til et punkt, hvor de er nødt til at blive mere aktive for at få hjælp til dig. Og at de er nødt til at hjælpe dig med at få hjælp...
Hvis du af en eller anden grund ikke har mod på det, så kunne du måske gå til din skoleleder og vise det? (Eller fortælle ham/ hende det?) I sidste ende er det ham/ hende, der har ansvaret for, at du trives i skolen, så han/ hun skal tage det alvorligt, når du fortæller, hvordan du har det...
Du er selv inde på, at en psykolog måske kunne hjælpe dig, og det tror jeg, du har ret i. I hvert fald lyder det til, du har brug for at kunne have fortrolige samtaler med nogen, der har erfaring med at takle livet, når sorte skyer truer. Man ved fra forskning, at psykologisk behandling virker, og man ved også, at noget af det, der har meget stor betydning for, hvor godt det virker, er hvordan man har det med sin psykolog. Derfor tror jeg, det er væsentligt, at I finder en psykolog, som du synes godt om. Lykkes det for jer, tænker jeg, at det kan være en rigtig god støtte for dig...
Jeg har lyst til at sige til dig, at der ikke er noget i vejen med dig. Og at du reagerer naturligt på en unaturlig situation! Hvis du har været udsat for mobning i alle de år, du har gået i skole, så er der ikke noget underligt i, at du er nået til et punkt, hvor du ikke kan holde til det mere... Det skal du heller ikke - og i virkeligheden skulle det jo have været stoppet for mange, mange år siden... 
I brevet nævner du blandt andet, at du dagligt udsættes for nedværdigende bemærkninger både på nettet og via anonyme opkald. Det vil jeg kalde grov chikane, og jeg tænker faktisk, at det burde meldes til SSP medarbejderen i din kommune... 
Sådanne bemærkninger kan få selv den mest selvsikre til at tvivle på sig selv, og jeg tænker faktisk, at du (selvom det måske ikke føles sådan) har været utrolig sej, når du har holdt til det gennem så lang tid. Jeg ved godt, at selvværd og selvtillid ikke er noget, man lige kan bygge op over en eftermiddag, bare fordi man får lyst til det... Men jeg ved også, at det kan lade sig gøre, og at det er lettere at gøre, hvis man får støtte undervejs.
Ud fra dit brev lyder det til, at du heldigvis har nogle gode venner, som faktisk forsøger at støtte dig ved at gøre dig opmærksom på, at det andre siger ikke passer. Måske kunne du også dele nogle af dine tanker med dem..?
Hvis du ikke synes, mit svar har været brugbart, så håber jeg, du vil overveje at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke med en af vores søde og dygtige rådgivere. - Måske I så sammen kunne udtænke nogle andre/ bedre ideer end dem, jeg er kommet på?
Knus fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat