Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lidt små buttet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du
Tusind tak for dit brev. Det er godt at du skriver ind til Børnetelefonen og får dine tanker og dårlige oplevelser ud. Du kan tro, at vi gerne vil lytte til dig. Det er rigtig godt, hvis du synes, det hjælper.
Det er meget meget forkert, at du bliver kaldt flødebolle. Jeg kan rigtig godt forstå, at du løb din vej. Jeg synes heller ikke det er ok, at du fik eftersidning. Mon din lærer spurgte dig om, hvorfor du løb væk eller fik du sagt, at nogen mobber dig og derfor løb du?
 

Det er ikke i orden, at du bliver kaldt flødebolle, eller at der er for meget fyld til, at det kan være i blusen. Det er mobning.
  
Er der en lærer, når det sker - en du kan sige det til?  Læreren skal stoppe det og sørge for, at det ikke sker igen.  

Det vil være godt, hvis læreren snakker med hele klassen om hvordan man er en god kammerat i skolen, og hvordan i få det godt i jeres klasse - alle sammen. Lærerne skal sørge for, at alle børn har det godt. Derfor er det vigtigt, at din lærer får at vide, hvad der skete.
 
Det lyder som om, din far har hjulpet dig. Ved han godt, hvad der skete i skolen, og hvorfor du løb?
Kan han mon hjælpe dig igen, så din lærer får at vide, hvorfor du løb? Måske kan du og din far sammen tale med din lærer om det? Kan det mon være en mulighed?
Hvis du og din far fortæller det til en lærer, vil det være en idé at lade din far eller din lærer læse dit brev. Så kan de måske bedre forstå, hvorfor du løb væk, og forstår at hele klassen skal snakke sammen om trivsel og gode kammerater i klassen.
Så det ikke er dig der får en eftersidning og skæld ud.

Måske kan du også vise dem mit svar til dig?
Jeg håber så meget, at du får hjælp til, at det ikke sker igen, så du kan have det godt og være glad, når du er i skole.
Kærlige tanker fra BørneTelefonen
 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat