Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Til lykke med at du er begyndt at sige fra over for mobningen af dig!

Ja, jeg kan godt læse, at det ikke lige er sådan, du ser på det, for du bebrejder dig selv, at det med mobningen er sluppet ud. Jeg tænker, at du blev lidt bange, efter at du havde skrevet beskeden til pigen, og at du derfor stak hende en løgn. Det kan jeg godt forstå.

Men du har fuldstændig ret i, at det ER mobning. Godt set!

Og nu er du bare rigtig ked af det og ved ikke, hvordan du skal komme videre. Du forstiller dig, at du får mange problemer med din familie og venner, hvis du fortæller sandheden.

Men jeg synes, at den værste sandhed er, at der er en pige, der er efter dig og forsøger at udelukke dig fra fællesskabet, så jeg tænker, at den der virkelig burde få problemer og skamme sig er hende, der mobber dig. I stedet for er hun så fræk, at hun truer med at gå til jeres lærer.

Jeg tvivler på, at hun tør, for så kommer det jo frem, at hun mobber dig, og en mobber er overhovedet ikke interesseret i, at mobningen kommer frem i lyset, for så bliver det hele jo afsløret.

Jeg synes, du skal prøve at sige til dig selv, at det kunne være skønt, hvis mobningen bliver afsløret, og hvis hun ikke gør det,( hvad jeg tvivler meget på ) så gør du det. Mobningen foregår, fordi klasseklimaet ikke er ok, og tilfældigvis går det ud over dig. Det er altså ikke dig, der er noget galt med, men klassens måde at være sammen på. Når der ikke er nogen af de andre, der har grebet ind, er det sikkert fordi de selv er bange for at blive de næste, der bliver mobbet. Du kan læse mere om mobning på vores hjemmeside

www.bornetelefonen.dk/mobning

Jeg kan godt læse af dit brev, at lige nu er du både bange og ked af det, men jeg vil alligevel opfordre dig til at overvinde de bange følelser og gå videre med at sige fra, for du har RET til at gå i skole uden at blive generet.

 Jeg ved ikke, hvilke problemer, du forestiller dig, du får med din familie, men de fleste forældre vil gerne vide, hvis deres børn bliver mobbet, for så kan de hjælpe med at få det stoppet.

Hvis du ikke vil fortælle dine forældre det, er der også den mulighed, at din lærer kan hjælpe dig. Alle lærere skal hjælpe eleverne med at standse mobning, for det er faktisk forbudt at mobbe, men de skal jo vide det, før de kan hjælpe.

Du skriver også, at du tror, at du får problemer med dine venner. Jeg tænker, at gode venner vil hjælpe dig og ikke give dig flere problemer, end du har. Måske kunne du starte med at få snakket med den ven, du stoler mest på, og høre hvad han/hun siger til det.

Jeg håber, at du vil tænke lidt over mit svar, og hvis du har brug for at snakke med en rådgiver om dine tanker, vil jeg opfordre dig til at ringe til BørneTelefonen på 116 111.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat