Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg stammer of hvad så!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære V

Mange tak for dit brev. Det er slet ikke i orden, at du bliver drillet i skolen. Derfor er det rigtig godt, at du skriver til os. Godt klaret.

Du har ret til at være tryg i skolen, og ikke at blive drillet. Dine lærere har faktisk ansvar for, at du har det godt. Derfor synes jeg, at du skal fortælle om det til dine forældre. Så kan de ringe til skolen, og få snakket med din lærer, så det kan blive stoppet. Hvis du vil, kan din lærer måske sætte sig ned med dig, og drengen der driller, så I kan tale lidt sammen. Så kan du igen fortælle ham, at du bliver ked af det, og at det han gør, ikke er i orden. Det er flot, at du allerede har sagt det til ham, men måske kan det hjælpe, at der er en voksen, som hjælper dig, mens du siger det.

Du kan også vælge at gå til din lærer selv, og fortælle om det. Du kan vælge den lærer, som du bedst kan lide. Og så håber jeg, at han eller hun kan hjælpe dig, og måske ringe hjem til dine forældre. 

Det er ikke okay, at du bliver drillet med, at du stammer. Der er slet ikke noget galt med dig, og du gør det helt rigtige ved at sige højt, at du ikke vil drilles. Det synes jeg er stærkt. Jeg håber, at mit svar har kunne hjælpe dig til at få talt med dine forældre, eller en lærer.

Mange kærlige hilsner,

BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat